Az igazi böjt

(2011-03-05)

Nemrégen kaptam egy pps-t, amiben sok igaz gondolat volt, s ez adta az ötletet a mai blogomhoz.

Mert ha azt halljuk, hogy böjt, akkor elsősorban a fogyasztással kapcsolatosan gondolunk valamire, hogy nem eszünk, vagy nem iszunk dolgokat.

Az én böjtöm ma járt le, de nem biztos, hogy teljesen abbahagyom. Hús nélkül egész jól elvoltam, de ma ettem már egy kis májkrémet. Ha nem kívánom a húst, továbbra sem eszem, vagy csak ritkán. A csokit és kólát viszont egyelőre még építem vissza az étrendembe. A mézes-fahéjas italt továbbra fogyasztom. Nem tudom, hogy mi, de valami mégis beindította nálam a vízhajtást is.

A mozgás is kezd beválni, hetente háromszor tornázom, amiket areobicból, hasizom és egyéb gyakorlatokból, nyújtásokból és jógás gyakorlatokból állítottam össze. Hetente kétszer pedig jókorát szoktam sétálni a városban.

De visszatérve az igazi böjtre. Sok olyan dolog van, amit el lehet, el kell hagyni, hogy az életünk jobbá váljon. A pps gondolataiból írok most ide néhányat.

1. Tartózkodj a dühtől és gyűlölettől. Adj családodnak egy külön adag szeretetet minden nap.

2. Tartózkodj mások megítélésétől. Mielőtt ítélsz, emlékezz arra, hogyan tekint Jézus a mi hibáinkra.

3. Tartózkodj a csüggedéstől. Tarts ki Jézus ígérete mellett, hogy az Ő terve tökéletes a te életedre.

4. Tartózkodj a panaszkodástól. Amikor panaszkodni készülsz, csukd be a szemed és idézzed fel azokat a pillanatokat, amikor Jézus örömet adott szívedbe.

5.Tartózkodj a megbántástól és keserűségtől. Azon legyél, hogy megbocsáss mindazoknak, akik megbántottak valamivel.

6. Tartózkodj attól, hogy sok pénzt költsél. Próbáld kiadásaidat 10 százalékkal csökkenteni, és add oda a megtakarítást a szegényeknek.

Az utolsó pontnál biztos, hogy sokan felhördülnek, én is. Hiszen már hosszú ideje nem tud sok ember megtakarítani, mert megélni is alig tud. Akik pedig megengedhetnék maguknak, hogy ezt tegyék, azok meg nem akarnak segíteni azokon, akik rászorulnak. Az utolsó pont csak a jobb módúaknak szól.

Ezek a gondolatok eszembe jutatták a reiki alapelveit is. Ezt már sokszor leírtam, a könyvemben is, s ezt bizony meg kellett tanulni alkalmazni, volt időszak, hogy mindennap elmondtam magamban. Most azonban ez az írás a legjobbkor jött, mert már régen alkalmaztam, s itt van az ideje megint.http://blogger.hu/Post/new?blogid=12975

- Felhagyok minden mérgelődéssel és aggodalmaskodással.

- Tisztelem szüleimet, tanítóimat, az idősebbeket.

- Kenyeremet becsületes munkával keresem.

- Tiszteletet és szeretetet érzek minden élő iránt.

- S persze hálás vagyok…

Nos az én böjtöm folytatódik, s figyelemmel leszek mindezen alapelvekre, gondolatokra is. Böjtölök az internettel is, ez sincs véletlenül…