NYÁRI NAPFORDULÓ ELŐTT

Írtam egy bejegyzést a Téli napforduló előtt is, most úgy érzem, ismét kell.

Túl vagyunk a Tele Holdon, most ismét egy időpont, ami szerintem nagyon fontos.

Holnap lesz a 2011-es év leghosszabb nappala. Már nagyon régen is megünnepelték Magyarországon, a kereszténység felvétele óta Szent Iván napjához kötik.

Idézek Jankovics Marcell: Jelkép-kalendárium című művéből. (Delel a nyár)

Június 21-e a csillagászati nyár kezdete. Ezen a napon a leghosszabb a Nap égen megtett útja (nálunk északkeleten kél, és északnyugaton nyugszik), a Ráktérítő magasságában tűz merőlegesen a földre. A Ráktérítő az északi szélesség 23,5 fokán átmenő szélességi kör. Nevét onnan kapta, hogy a Nap az északi félgömbön a Rák jegyébe lépve hág a legmagasabbra, a Ráktérítő magasságába, itt megfordul, majd süllyedni kezd az Egyenlítő felé. Az év leghosszabb napját ezért nevezik nyári napfordulónak (a déli félgömbről nézve ekkor jár a Nap a legalacsonyabban, ott ez a nap a téli napforduló). A napfordulat a gyakorlatban nem a nyár kezdetét jelzi. Mi június 1-jétől számoljuk a nyarat (meteorológiai nyár), a kínaiak a régi keltákhoz hasonlóan május 5-étől. Náluk június 21-én a zeniten járó Nappal együtt tetőzik a nyár.

Az évszak jelképe a római falképeken és mozaikokon robusztus ifjú, fején kalászkoszorúval, sárga ruhában, a kezében sarló. Ezt az ábrázolási módot javallja a festőknek 1500 év múlva Ripa is, noha a reneszánsz feltámasztotta az antik szokást, amely pogány istenekkel személyesítette meg az évszakokat is, a nyarat például Ceres (görög Démétér) képviselte. A nyári hónapokat három ifjú jelképezte, liliomos sárga ruhában, a Rák, az Oroszlán és a Szűz jeleivel a kezükben. Leonardo Utolsó vacsoráján a Jézus balján ülő, megvilágított hármas jelképezi a nyári hónapokat: a szelíd Fülöp a Rák, a szenvedélyes idősebb Jakab az Oroszlán és az okoskodó Tamás apostol a Szűz havát. A nyári napforduló jelképe viszont megint csak kalászkoszorús, jobbára meztelen ifjú volt. Mindössze ágyékát fedte bíborszínű fátyol, amit a derekán csillagos öv tart, a Rák jelét formázó csattal. Baljában rák, jobbjában a Földgömb, amelynek felső háromnegyede megvilágított, alsó negyede sötét. Bokáin szárnyak, a jobbon két fehér, a balon egy fehér és egy fekete szárny. Az archaikus gondolkodásban a nyárhoz a dél (napszak és égtáj), a tűz (elem), a színek közül többnyire a sárga rendelődött.

Hajdanán a nyári napforduló a naptári év kiemelkedő ünnepe volt. Hellászban sok helyütt ekkor kezdték az évet: Athénban és Delphoiban például a napfordulatot követő újholdkor. Vagy félévünnepet tartottak, mint Boiótiában és Délosz szigetén, ahol a téli napfordulat utáni újholdkor kezdték az esztendőt. Ünnep volt az év „teteje” a keltáknál, a germánoknál és a szlávoknál, és tovább élt a keresztény Európában is, mindenekelőtt a Szent Iván-napi tűzünnepben. Az „égi tűz” köszöntése azonban nem korlátozódott Szent Iván napjára. A tűzugrás, tűztaposás és más „tüzes” népszokás minden napforduló körüli ünnepnek része volt (pl. Antal-, Vid-, László- és Péter-Pál-napkor), sőt, a Balkánon az egész Rák hónapot, bezárólag Illés napjáig (júl. 20.) ünnepi időszaknak tekintették.”

Erőteljesebb lesz az energia változások észlelése is.

Egy kis idézet a felemelkedett mesterektől…

"Használjátok fel a közelgő napfordulót (2011.június 21.) az isteni manifesztáció eszközéül.

Gaia megnyitja az Ő magasabb, vagy spirituális atmoszféráját, hogy lehetővé tegye, hogy meditációban összekapcsolódjatok ezzel a magasabb atmoszférával és az Ő spirituális magjával.

Végezzétek ezt a napfordulót megelőző hét napon keresztül, és azt követően még három napig.

Hívjatok minket, a Teremtőt (Forrás), és az isteni Én Vagyok Jelenléteteket, hogy jöjjünk össze és egyesítsünk újra titeket szent Lélekerőtökkel.

Amikor ez a napforduló periódus véget ér, képesek lesztek ismét birtokolni azt, ami oly régen el lett véve tőletek." - A Felemelkedett Mesterek

A teljes üzenet itt:

http://www.foldimennyorszag.hu/70166229-76DE-44BF-BF13-24EE3664E60E.html

Találtam egy oldalt, ami az energetikai változásokat írja le úgy, ahogyan talán a szkeptikusabbak igénylik.

http://angyalforras.hu/Energiatest/Energetikai-valtozasok

A meditáció veszélyei

Már napok óta érzek valamit a meditációk után.

Nekem ez nagyon nehéz, főleg a vezetett meditáció. Minden este 21.12 –től 21.22-ig együtt meditálok több ezer emberrel, s nagyon nehezen megy, hogy ne legyenek gondolataim. Tegnap este a meditáció alatt és után is, szó szerint fizikailag rosszul lettem. Olyan nyomás volt szívtájékon, és annyira fáradt voltam utána, hogy meg kellett reikiznem magam, hogy helyre álljon nálam az egyensúly, és nagyon hamar el is aludtam. Volt is ismét olyan álmom, hogy lehet, hogy abból is novella lesz. Most nem tudom, hogy valóban a Föld kapta meg a szeretet energiát, vagy valaki más.

Kipróbáltam Schilling Péter ingyenesen letölthető meditációját is. Jöttek is képek, de mikor a csend után meghallottam a hangját, minden elszáll, és valami taszító érzés kapott el.

Nekem mindig nagyon nehezen ment a meditáció. A Reiki beavatások után kitaláltam magamnak egy belső szívszentélyt, ahová lementem, és kapcsolódtam a fensőbb énemmel. Ez egy időben jól működött.

Aztán én is próbálkoztam a vezetett meditációkkal, de nem az igazi mostanában, lehet, hogy vissza fogok térni a sajátomhoz.

Vannak, akik esküdnek a meditációra, és vannak, akik nem meditálnak, mégis vannak olyan élményeik, mint akik meditálnak. Vannak, akik rásegítenek drogokkal, vagy valamilyen szerekkel. Ez is veszélyes lehet.

Meditációban lehetnek nagyon érdekes, felemelő élmények, de az is előfordulhat, hogy egy olyan entitással kerül valaki kapcsolatba, akivel nem kellene, mert nem segíti a saját lelki fejlődésünket.

Valamiért azt érzem, hogy nálam itt van egy blokk. Talán még gyerekkoromban lehetett egy ilyen élményem, mert nagyon nehezen lazulok el, s mintha nem merném megnyitni magam teljesen, így én még nem tudtam olyan szintre eljutni a meditációval, amilyenre szeretnék, de gyakorlom minden nap.

S veszélyforrás az is, ha türelmetlenek vagyunk. Nem megy ez könnyen, és emberektől függ, hogy kinek mennyire tud működni.

Nekem pedig fel kell oldanom ezt a blokkot valahogyan!