Ki marad majd a barátom?

Ez a bejegyzésem most egy kicsit sokrétű lesz.

Sok dolgot csinálok, s közben írok ezt-azt ide…

Tegnap mikor mentem dolgozni, a tulaj kedvesen beszélgetett velem, s azt vettem észre, hogy már több mindent megértettem, igaz gesztikulált is. A lényeg, hogy ideadta a fizetésemet a tegnapi napig, ami nagyon jól jött, hiszen megyek Mo-ra, s rengeteg kiadásom lesz majd. Közben arra gondoltam, hogy viszek neki egy üveg Tokaji Aszút, ilyet még úgy sem ivott. Azt látni, hogy nagy borszakértő, hiszen sok ország borát láttam nála, mikor poroltam az üvegeket.

Félelmetes dolog, hogy mennyit dolgoznak. A két lánynak sincs szünidő. Anyuka viszi őket magával a munkahelyére minden reggel – egy óvodába, az anyuka óvó néni, s az elmondása szerint itt nincs szünet mint más országokban. A lányoknak nincs számítógép, pedig telne nekik rá.

Azt mesélte az úr tegnap, mikor mondtam neki, hogy pihenjen is már, ne csak dolgozzon, - hogy majd a temetőben, mert neki kell a sok dinero a zsebébe, sokat is dolgozik érte. Az is igaz, hogy egy kétszemélyes vacsorára képesek kifizetni több mint a felét az én havi béremnek.

Ami fájdalmasan érint, hogy azt mondta, hogy jó utazást Bulgáriába. Kijavítottam, hogy magyar vagyok. Pedig látta az önéletrajzomat, már eleget beszéltem, írtam róla, s nem jegyezte meg. Akárcsak a tanárnőm. 1 év iskola után az utolsó órán is Bulgáriát emlegetett, igaz, már kijavította magát, de hogy ennyire ne tudjanak Magyarországról, ez valóban fájdalmas.

Szóval holnap repülök Magyarországra. Lélekben már ott vagyok, s ez az állapot most elég nehéz, különösen, mert ma valami erős energia is érkezik a Földre.

Egy nagyon jó oldalt ajánlok a figyelmetekbe, engem megerősített, hogy az álmaim valóban egyfajta lélekkapcsolatra utalnak, mint pl. az űrhajós álmok, a földrengéses álmok, a szembesítő álmok.

Ajánlom a figyelmetekbe, mert amiket most élünk meg, azokat is segít megérteni.

http://angyalforras.hu/Aktualis-energiak/Miert-van-ez-a-nehez-idoszak-napjainkban-

Kíváncsi leszek majd, hogy ha találkozom emberekkel, milyen lesz a reakció. Az elmúlt két év hazalátogatása nagyon fájdalmasan érintett. Nehéz volt elfogadni, hogy emberek, akiknek éveken át segítettem, intéztem a dolgait, levegőnek néztek, és a köszönésemet sem fogadták.

Az igaz ugyan, hogy én jöttem el, s az is igaz, hogy itt döbbentem rá, hogy milyen sokan kihasználtak. S most, hogy már nem tudnak, így nem is ismernek meg. Tudom, az ilyen ismerősöket, "barátokat" jobb is elfelejteni...

Most épp a Palócnap lesz Parádon, mikor hazaérek. Szombat délután majd lenézek egy kicsit. Mindig sok ember szokott lenni, s néhány éve is még minden honnan rám köszöngettek, vajon most lesz –e még valaki, aki emlékszik rám?

Budapestre is szervezek egy találkozót, aki akar velem találkozni. Tavaly az egri találkozó a Szépasszonyvölgyben jól sikerült. Most a pestieken múlik, hogy akarnak –e velem találkozni, s persze tudom, hogy mindenkinek nyár van, megvannak a programjaik, azért talán lesznek, akik akarnak majd velem egy kicsit beszélgetni.

Nehéz itt hagyni Zolit, mert ő sajnos nem jön velem haza. Szerettem volna, ha az esküvőn is velem van, de ha eljönne, nem biztos, hogy lenne neki munka, mikor visszajönne.

Még el sem mentem, mégis olyan fura ez az érzés, nagyon hozzászoktam már, hogy nem alszom, és végre nem vagyok egyedül…

Kedves olvasóim, most elköszönök egy időre, remélem, hogy ti nem felejtetek el, s visszavártok majd ide!

Kívánok mindenkinek békés, szeretetteli napokat, kitartást a felemelkedésünk során, és hitet, bátorságot, bölcsességet a kedvenc idézetemmel, mely a mottómmá vált az elmúlt évek alatt, és ezek szerint éltem, élem a mindennapjaimat.

Mottóm:

"Adassék annyi lelkierő, hogy mindazt elfogadjam, amin változtatni nem tudok;

És bátorság ahhoz, hogy megváltoztassam, amin képes vagyok;

És bölcsesség ahhoz, hogy el ne tévedjek közöttük!"

- Friedrich Ostinger

S a dal után pedig egy szonettem, hosszú hónapok után ismét írtam egy verset, talán mégis írni fogok még többet is... ez is bizonyítja, hogy egyre jobban kötődöm már Ibizához...

A mágikus sziget

(Es Vedra vonzásában)

(2011-07-05)

 

Mint egy vízen úszó nagy katedrális,

úgy tornyosulsz Ibiza partjainál.

Mágneses meződ erős, a harmadik

Egyiptom és Stonehenge után.

 

Évszázadok alatt voltál UFO bázis.

Keresték titoknak, rejtélynek nyomát.

Része vagy a Csend háromszögének is,

eltűnésekben követve Bermudát.

 

Odüsszeuszt is magadhoz láncoltad,

midőn szikláidon szirének laktak.

Nostradamus is írt jóslatot rólad,

 

harc után a sziget lesz menedék majd.

Tanit istennő véd és irányt mutat,

őrizni Ibizát, ősi feladat.