Egy igaz történet a vonzás, a rezgés és a többi szellemi törvény tükrében, melyet még itt Ibizán indítottam el, Magyarországon hoztam egy döntést, és az ok-okozat értelmében itt, Ibizán realizálódott.

Június közepén egyik reggel egy gondolattal ébredtem, amit talán álomban fogtam fel, talán belső sugallat volt, de mindenképpen egy isteni útmutatás volt számomra. A gondolat az volt, hogy adjak fel egy hirdetést, hogy reikit adok cserébe, ha valaki segít gyakorolni a spanyol  nyelvet.

A gondolatot tett követte, hiszen a plakátot ki is tettem, s azt láttam, hogy le is tépték a füleket, de nem jelentkezett senki. Nem erőltettem, hiszen készültem Magyarországra. Azért az egyik Natura üzletben is hagytam ott egy hirdetményt.

Már Magyarországon voltam, amikor a táskámban a Munkaügyi Központos papírokkal, a hivatalos ügyeim intézése közben azon morfondíroztam Egerben, hogy bejelentkezek munkanélkülinek, hiszen még jogosult lennék rá. Aztán úgy döntöttem, hogy nem, mert akkor visszalépnék a régi energiába, még akkor is, ha három hónapig lenne egy kis nem várt pénzem. Elmentem az épület előtt és nem mentem be. Úgy döntöttem, hogy Ibizán kell boldogulnom, bármilyen nehéz is.

S mikor néhány nap múlva egy helyen sikerült megnézni az emailjeimet, akkor láttam, hogy érkezett a hirdetésemre egy jelentkező, aki a Natura boltban olvasta. Megírtam neki, hogy ha visszamegyek Ibizára, keresni fogom. S így is lett.

Múlt héten találkoztunk először. Egy 47 éves hölgy volt, aki nagyon kedvesen fogadott, és egy igazi ibicenco, vagyis bennszülött, aki anyanyelvi nyelven beszéli az ibicencot, a katalánt, a castellanot, az angolt és a franciát és még két nyelvet. Azt mondja neki nagyon könnyű  nyelv. Irigylem is érte. Angolt tanít, nekem pedig segít a spanyolt gyakorolni.

A két alkalommal annyit beszéltem a nyelvet, mint előtte három hónap alatt összesen. Az első alkalom meglepetés volt. Megnyitotta a blogomat, és a fiam eslküvőjéről idetett képekről kellett beszélnem. S el sem hiszem, hogy azért elég sok minden eszembe jutott, ami meg nem, ki kerestem a szótárból, vagy a hölgy körül írta. Ma pedig a helyes mondatrendeket magyarázta el, s most ő mutatott képeket, s nekem kellett kérdezni az ő családjáról. Van három fia, a férje állatorvos, s egy londoni kirándulás képeit láttam.

Az igazi csoda azonban akkor ért, amikor a csere második felét, akartam teljesíteni, vagyis Reikizni szerettem volna. Ugyanis kiderült, hogy a hölgy Reiki mester, s sokkal régebb óta reikizik, mint én. Ugyanazon a tradicionális vonalon, mint én, mégis sok olyan dolgot mutatott a múlt héten és most is, amit én nem is ismerek.

Szóval csak kaptam, s igazán nem adtam semmit, amit nem könnyű most megint elfogadni, hiszen én is szeretnék adni. Megnyugtatott, hogy adtam. Ugyanis olyan páros távkezelést csináltunk, ami mindkettőnket feltöltött energiával. Van egy külön helyisége, ahol a kezelő asztal körül ültünk, füstölők, mécsesek társaságában, igazán felemelő volt.Van egy csoportja is, akikkel hetente összejönnek, gondolom úgy müködhet, mint nekünk volt a Reiki klub egy időben.

Már a múlt héten is, de főleg most, olyan hálát érzek, amit le sem tudok írni. Végre bevonzottam valakit, aki hasonlóan gondolkodik, mint én, Reikis, spirituális, hasonló mentalitású és korombeli is. S most élőben megtapasztaltam az ibicencok szeretetét, türelmét, annak ellenére is, hogy neki se nagyon van ideje, s mégis szánt nekem egy órát egy héten úgy, hogy nem is ismert.

Nem lepődött meg azon sem, hogy felismertem egy kis szoborban az egyik polcon Tanit istennőt, s mikor mondtam, hogy Es Vedráról is tudok, csak annyit mondott, hogy én valóban nagyon szerethetem Ibizát.

Amikor meghoztam egy döntést, s elvágtam egy szálat ismét, ami a régi energiához kötne, azonnal történt valami, amit már régóta kértem.

  • A rezgés törvénye azt jelenti, hogy minden rezgésben van. Minden gondolat, érzés, minden kívánság vagy akarat különböző frekvenciájú rezgés.

Azonban nem csak egyetlen rezgéssel van dolgunk, hiszen minden egyszerre, sok féle rezgésben van, s ez egyszeri és megismételhetetlen egészet képez. Minden mindennel összefügg és befolyásolja egymást. Tehát minden rezgés egyszerre ok és valamely korábbi ok okozata.

  • A tudósok energiának hívják azt, ami rezeg, a metafizikusok szellemnek, a hívők pedig Istennek.

A gondolkodás pedig a szellemi energiák mozgósítása. Az általunk Istennek nevezett Szellem mindannyiunkon keresztül hat. A teremtés tökéletes, de nincs befejezve, folyamatosan történik - mi rajtunk keresztül, mi teremtünk a gondolataink által.

  • Az is igaz azonban, hogy mindenki csak azt tudja magához vonzani, ami pillanatnyi rezgésének megfelel. S ez maradt ki a Titok c. könyvből, filmből.

Ha félünk valamitől, akkor magához vonzzuk azt, amitől félünk. Mindig a viselkedésünk határozza meg a körülményeinket.

  • A hasonló hasonlót vonz magához, és általa megerősödik.
  • A rezonancia törvénye az energiaátadás törvénye, hiszen minden rezgés átadja a benne lévő energiát a hozzá hasonló rezgésű testnek. Test és lélek ekként erősíti egymás rezgését és ezzel a velük egylényegű energiát.

Bevonzzuk a hasonló beállítottságú embereket. (Ezt megéltem Magyarországon, az Interneten, s végre most már Ibizán is.) Azt is tudni kell azonban, hogy ugyanígy kerülnek elénk gondolatainknak, érzéseinknek megfelelő életkörülmények és történések is. Soha senki nem keveredik "véletlenül" pl. verekedésbe, mindenhez a mi gondolatainknak, érzéseinknek van köze.

S mostani világunkban nagyon sok ember vár arra, hogy majd jobb lesz, s még mindig nem akar jönni. Most még egy ideig éljük azokat a helyzeteket, amelyeket az elengedés során a felemelkedésünk útján kell megtapasztalni, amit mindenki másképp él meg, attól függően, ki milyen rezgés szinten van jelenleg, mik azok a fájdalmas emlékek, érzetek, helyzetek, amiket el kell engedniük.

  • A világon minden az ok és okozat elve szerint működik. Minden teremtés egy okozat, amely mögött egy teremtő áll, akinek az akarata a teremtett helyzetben valósul meg.
  • Ahol teremtés van, ott teremtőnek is kell lennie, hiszen a törvény azt mondja: "Semmiből nem lesz semmi."

Az ami volt, mindig összefügg azzal, ami majd lesz. A történések az ok és okozat törvényén alapulnak.

Amit véletlennek szoktak mondani, az is egy rejtett ismeretlen ok kifejeződése. Soha semmi sem történik ok nélkül, s ez így van! - hű maradva a szlogenemhez.

Ajánlom figyelmetekbe az alábbi Demjén dal szövegét...