Ha valamilyen belső konfliktusunk van, amit pl. egy külső helyzet idézett elő, az fizikai tünettel jelentkezik.

Több könyvet is olvastam, mely a fizikai tünetek lelki okaival foglalkozik, de most élem át, és értem meg, és fogadom be ezeket igazán. Most ismét a saját példámon vezetem le, talán érthetőbb lesz majd.

A Reikis tanulmányaim során is megerősítést nyert, hogy pl. ha kiütések jelentkeznek a nyakon, az a kommunikációs blokk tünete.

A bőr a belső szervek tükre, és a lelki állapotunk pillanatnyi kifejezője, ilyen a pirulás, izzadás, stb. A könyvek szerint a bőrkiütés során valami ki akar jönni, át akarja törni a határt. A kiütés megszűnik, ha a lelki nyomás enyhül. A viszketés pszichikai szinten azt jelenti, hogy valami ingerel bennünket. S a kiütések, viszketések testi helye mutatja meg a lelki milyenséget.S minden testrésznek megvan a lelki megfelelője.

Most, hogy intenzívebben próbálok spanyolul beszélgetni, ami nem igazán megy, mert sokszor kudarcba fullad, hiszen nem ismerem a szavakat, nem értem amit mondani akarnak. Hiába ismerem az összes szót, együtt egy hatalmas logikátlan masszának hat. Annyira mondanám és nem tudom. Egy hete kezdődtek a kiütések a nyakamon hátul, és ez folytatódik.

Akkor volt ilyen, amikor már nem tudtam az ex-szel együtt élni, s sokáig nem tudtam megmondani neki. Akkor nem mondtam ki, mert nem akartam, hogy sérüljön bárki is, és halogattam a dolgot. Akkor azt mondtam, hogy allergiás vagyok rá. S ha a közelembe jött, azonnal kijöttek ezek a kis piros göböcskék. A legtöbb ember van ilyen helyzetben, hogy ki kellene mondjon valamit, de elfojtja, halogatja. Mikor külön mentünk, soha többé nem jöttek elő.

A mostani esetem más, hiszen én mondanám, de nem tudom. Itt a tudásom hiányzik hozzá.

S a kaparászásom során, nézegettem a Reiki és egyéb könyveket, hogy találjak valami gyógymódot erre, mert most már a testem első részén is megjelentek a kiütések, ma találtam az E-bookjaim között egy könyvet, s amikor persze pont ott állt meg a kurzor, ahol éppen kellett, mert nem olvastam végig, csupán egy idegen szó volt a tartalomjegyzékben, és meg akartam nézni mi az. Hát pont az volt, amire épp szükségem van. Ismét jól figyeltem a jelekre.

Akartam beidézni belőle, de úgy le van kódolva, hogy lehetetlen. A honlapomra sem tudom feltenni, hogy onnan le tudnátok tölteni, mert 2,5 mega, és nincs már annyi tárhelyem. Ha valakit érdekel, annak elküldöm emailben, ha megad egy email címet. A címe. A DR HAMER KÖNYV - Az orvostudomány a feje tetejére állítva

A könyv célja, hogy az olvasóval a gyógyászat egy új látásmódját érzékeltesse, és arra indítsa, hogy saját maga keresse meg a problémáinak az okát.

A felhámmal kapcsolatos konfliktusok ilyenek: "Szívesen lennék kapcsolatban, de nem tudok."

A konfliktus aktív szakaszában fekélyek keletkeznek a bőrön, ott ahol a kapcsolat nem lehetséges. (Pl. ha valakit nem tudunk megölelni, akkor a két kar belső oldalán, ha valakit nem tudunk megérinteni, akkor a kézen, ha nem tudunk kimondani valamit, akkor a nyakon, stb.) A helyreállítási szakaszban a felhám megduzzad, vörössé válik. A bőrön kiütések jelennek meg, és úgy tűnik, mintha a bőr beteg lenne.

Az ember általában ekkor fordul bőrgyógyászhoz - a helyreállítási szakaszban -. Mivel a konfliktus aktív szakasza sokáig tart, legtöbb esetben a helyreállítási szakasz is hosszú. Lehetnek visszaesések, melyeket ismét helyreállítási szakaszok követnek, s ez tovább növelheti a gyógyulási időt. A bőrgyógyász felállíthat egy diagnózist, és más irányt vesz a dolog, lehet, hogy az általa előírt kezelés tünetileg segít, de az alapprobléma nem oldódik meg, és lehet, hogy a kezelés mellékhatásaként egy újabb probléma kerül majd a szervezetbe.

Egy érzékletes példa a könyvből, csak röviden.

Egy kislányt a nagymamája nevel, mert a szülei folyton úton vannak. Az anyuka végre talál egy állást és magához veszi a gyereket, aki nehezen akar elválni a nagymamától. Ezt követően a bőrén fekete fekélyek jelentek meg, és a lába állandóan hideg volt. Egy idő után azonban mégis csak feldolgozta ezt a lelki traumát és elfogadta az új helyzetet, s ekkor lépett a helyreállítási szakaszba, melynek hatásaként vörös foltok, kiütések jelentek meg rajta, különösen a karján, mert az volt a szokása, hogy ölelgette a nagymamáját.

Nos, akkor most vakarózhatok egy ideig... :):)

Az én blogomra is rátalált valaki, aki 10 bejegyzéshez is írt hozzászólást angolul. Vettem a fáradtságot és lefordítottam őket, mert látszott, hogy ezek most nem spamek. Vagy jó volt az angol fordítása, vagy pedig tudott magyarul olvasni. Bár 10 nevet adott meg, én azonban tudom, hogy egy emberről van szó. Mivel van egy tipikus hibája, ami szinte minden bejegyzésben feltűnik, hogy felcseréli a betűket. Én is szoktam ilyent sajnos. Meg kellett, hogy értse, amiket írtam, mert csak akkor tudott ilyen hozzászólásokat írni, néhány példa:

Nagyon jó olvasni valamit, ami egyszerre élvezetes és biztosítja a pragmatikus megoldásokat.

Milyen ügyes! Valóban ilyen egyszerű? Te úgy láttatod, egyszerű.

A te honlapod egy elektronikus svájci bicska ebben a témában.

Minden kérdésemre választ kaptam, köszönöm.

Kedves Eartwind, Jayhawk, Lynsey, Chassidy, Lavon, Buddy, Henny, Sable, Stitches, Lily köszönöm, hogy olvastál, s hogy ennyi írásomat véleményezted. THANK YOU.