"SEMMI SEM TÖRTÉNIK VÉLETLENÜL!"

Szösszenetek ibizai és parádi életemből és egyéb gondolataim

Legfrissebb hozzászólások
 • Zsuzsi: Drága Léna,

  Itt jártam, várom a folytatást.

  Puszillak.
  (2017-10-09 23:48:05)
  Dél-Erdély 2.
 • Zsuzsi: Drága Léna!

  Csodás helyeken jártál, köszönöm az élménybeszámolót és várom a folytatást. A bakancslistámon nekem is szerepel, hogy eljussak Erdélybe.

  Sok puszi.
  (2017-10-06 21:45:20)
  Dél-Erdély 1.
 • Zsuzsi: Kedves Léna,

  már hiányoltam a bejegyzésedet. Gratulálok a vizsgádhoz! Remélem, hamarosan meggyógyulsz.

  Maradok hű olvasód.

  Szeretettel,
  Zsuzsi
  (2017-09-30 21:20:43)
  Nem is volt világvége hangulatom...
 • Pokorni Pálné: Magdika, én úgy gondolom, a "vílágvége" eseményekről a jósok ugyan írnak, de azt is hozzá teszik, hogy ez akkor lesz így, ha az emberek nem a pozitív szeretettel, hanem a negatív hozzáállással élnek tovább. 2016-tól az átalakulást éljük, és a karmánkat le kell rendeznünk, ezért érzünk problémákat, feladatokat, amiből tanulunk, és fejlődünk. A jóslatokban 2000, és 2012-es év nem valósult meg, ami azt bizonyítja, hogy jó úton halad az emberiség fejlődése. Ez nem egy hirtelen, gyors megvalósulás, idő kell, hogy az emberiség felzárkózzon. Ezt tapasztalhatjuk is, egyre többen ismerik fel, hogy Isten létezik, és vannak, akik a jelenlevőségét mindenben észre veszik. Én a felmerülő problémákat úgy kezelem, hogy megértem, ebből nekem tanulnom kell, és keresem a jó megoldást. Igyekszem a figyelmemet pozitív gondolatokkal, feltétel nélküli szeretettel, tettekkel lekötni, ami egyre jobban sikerül.
  (2017-09-28 12:38:50)
  Nem is volt világvége hangulatom...
 • lenabelicosa: Köszönöm Éva, minden tiszteletem a tiétek, és azoké, akiknek sikerült...
  Párkeresésnél elég nagy már a rálátásom, hiszen könyvet is írtam róla, viszont olyan egyedi eset vagyok, hogy lehet, hogy az asztrológiák szerint nincs is olyan ember, akihez passzolna a tűz túlsúlyom.

  Viszont én mindig csak lehetőségnek tekintettem az asztrológiát is, és sosem vettem készpénznek. Most sem igen veszem, de elemeztem ezek szerint a korábbi kapcsolataimat, és azt kell mondjam, hogy sikerült mindig a negatív pólust választanom, nem csoda, ha nem működtek hosszabb távon...

  A párod tanácsa nagyon is helytálló, mert én valóban hajlamos vagyok mindent túlbonyolítani egy kicsit... de dolgozom rajta.

  Köszönöm.
  (2017-08-30 08:36:22)
  Nem tudom, hogy akarok-e...
 • Melba: Szia Lèna! Tanàcsot ebben nem tudok adni, mert nincs tapasztalatom. Mi már 40 éve együtt vagyunk; jóban-rosszban ;D ..... az Ő szavát idézem: "Válaszd mindig a legegyszerűbb megoldást, és ne bonyolítsd az életed!"
  (2017-08-29 23:05:26)
  Nem tudom, hogy akarok-e...
 • lenabelicosa: Kukucs - biztosan történt ilyen is, de én nem ilyen esetre céloztam. :)
  Melegnek meleg van, de én elég hűvös helyen vagyok, hogy néha ki kell menni melegedni... :)
  (2017-08-03 09:58:15)
  Mi az igazság, valóság?
 • kukucs: "Ez most akkor érzéki csalódás volt?"
  A fenét! Mire érte ment megelőzték: ellopták előle.
  Szívás!Majd talált másikat. Loptak, ki azt, ki ezt, így lett övék Trieszt. Nem kell mindent túlrezegni. Meleg van. Keress hűvös helyet!
  (2017-08-03 09:52:09)
  Mi az igazság, valóság?
 • lenabelicosa: @mizsima: Az lehetséges, de ha nem megy el, elárverezik... Ez már nem az enyém...
  (2017-07-13 19:51:27)
  Nagymama szerepben
 • mizsima: Nekem meg az jutott eszembe, hogy talán ezért nem kelt még el a házad...lehet, hogy a következő generációnak szüksége lesz rá.
  (2017-07-13 18:20:08)
  Nagymama szerepben
31
december
2012 kapujában

 

Eljött ismét az utolsó nap az évben. 2011 cimkéjével már nem írok új bejegyzést, viszont lesznek 2012 cimke alatt majd bejegyzések, hiszen ez az év is bővelkedik sok mindenben, amiről majd írni fogok.

Tovább»

28
december
Feladatok nagyrésze megoldva

2011 sok nehéz feladatot hozott az utamba, s még mindig nincs vége...

Tovább»

24
december
Lelkem karácsonyfája

 

Sok kis öröm karácsonyra nekem, amikor spanyol emberek csodálkozó tekintetét, arcát nézhetem, amikor olyant mondok, mutatok, ami a magyarokkal kapcsolatos, amit el sem tudtak eddig képzelni.

 

 

Tovább»

21
december
Téli napforduló előtt...

Különös érzések, erős energiák, már két éjszaka alig aludtam valamit...

Tovább»

17
december
Nehéz magyarnak lenni

Ismét gondolataimba merülve sétáltam a nyüzsgő utcákon, és belém nyillalt egy érzés, hogy milyen nehéz is magyarnak lenni. Nemcsak idegenben, vagy a régi Magyarország területén, de már más országhoz tartozva, hanem Magyarországon is.

Tovább»

15
december
A statisztika jó vagy nem jó egy blogot írónak?

A múlt héten sok blogot olvastam, megtisztelő volt, hogy én is zsűrizhettem a december hónap blogja címért ringbe szállt blogokat. Sokuknál olvastam azt, hogy úgy érzik, nem elegen látogatják a blogjukat, vagy nem szólnak eleget hozzá...

Tovább»

13
december
Hol van az a bizonyos karácsonyi hangulat?

Bizony hol, mert nekem nem jött elő, s lehet, hogy már nem is fog...???

Tovább»

9
december
Egy nyelvfenomén nyomában

Egy e-könyvbe merültem bele tegnap, melyet szándékosan vettem meg nem régiben, s amit egy sugallat és egy álom erősített meg.

Meséltem, hogy egyszer olyan érzésem volt, mintha megszólítottak volna, majd a figyelmemet egy hatalmas plakátra vitték, és az Armin név az, ami után utána kellett, kell járnom.

Osztozunk Zolival a mini laptopon, hogy e-könyveket olvassunk. Most pl. mind a ketten Vámbéri Ármin: Küzdelmeim c. önéletrajzi írását olvassuk, s hol ő jár előbbre, hol én. Ha így folytatjuk, előbb-utóbb bizony szükségünk lesz egy Tablet, vagy Ipad könyvolvasóra.:)

Tovább»

6
december
Egy másik valóság

Sok mindent olvastam össze a felemelkedéssel kapcsolatban. Ilyen volt az is, amit arról a valóságról írtak, amiben most élünk.  Vajon ez egy valóságos világ, vagy csak illuzió?

Tovább»

1
december
Miért is aggódunk?

Tegnap a suliban ezt a kérdést tette fel a tanárnő mindenkinek külön - külön? Miért aggódsz?

Valójában csak nyelvgyakorlat volt, azonban érdekes volt, hogy mit mondott egy marokkói, egy filippinó, egy francia, egy belga, egy olasz erről.

Én most az egészségemért aggódom, mert a tűz óta nem jött helyre a torkom. Nyilván megvan a lelki oka is, azonban csak akkor lenne jó, ha menne a nyelv, az meg nem megy még, így szenvedem a dolgot.

Ma rászántam magam a spanyol bürokrácia egyik alapintézményében való ügyinézésre, elmentem a polgármesteri hivatalba.

Tovább»