Sokan sötétnek látják a világot, amikor úgy érzik nem sikerül semmi, s ezt még tetézi az időjárás, a hideg, a depresszió irányába vivő hangulat, mikor a lakás sötétségében, didergő magányban ülve a gondjaikon gondolkodnak, és a kinti esős vagy havas táj.  Mert vannak, akik szeretik az esőt vagy a havat, ám vannak, akik nem...

Akár mennyire is lehangoltnak tűnik minden, mindig meg kell látni azt a bizonyos fényt, és érezni kell magunkban a szeretetet, hogy ne essünk depresszióba.Túl vagyunk januáron, a legnegatívabb hónapon, és a februárral újabb feladatok várnak ránk. Nem túl régen írtam, hogy úgy érzem, hogy most jön a tél, ez egy megérzés volt, én ugyanis nem nézek időjárásjelentéseket. Sajnos ez bejött, itt Ibizán, és a világ számos pontján is.

Ez a kemény időjárás sincs véletlenül, ne szegje a kedvünket, lássuk mindenben meg a jót, a fényt hozót. Amikor az ilyen időjárás bezár bennünket a hideg, vagy meleg lakásba, attól függően, ki hogyan éli meg, a gondok sokkal erősebben jönnek, mert a gondolatok e körül keringenek. Valóban nem könnyű ilyenkor mégis látni a fényt, és hittel lenni az iránt, hogy még ez a helyzet is jó irányba vihet.

Azt írta nekem valaki, hogy hogyan tudna ő most a szabadságról írni, amikor már élni sincs kedve, és minden összeesküdött ellene. Biztos, hogy nincs egyedül a gondjaival, mert én is és mások is sorolhatnánk a magunkét.

Az írásban az is egy csodálatos dolog, amikor le tudjuk írni az álmainkat még egy ilyen helyzetben is. S aki leírja, az már megfogalmazta, hogy mit szeretne, és ezzel is energiát ad valaminek, amire vágyik. S amikor visszaolvassa ez még nagyobb megerősítést nyer. Én ezt alkalmaztam egy időben, és jól működött. A legsötétebb helyzetből is felhoztam az írással magam. Mégha a gondokról kezdtem is el írni, az írás végén mindig ott volt a fény lehetősége, a pozitív fordulat és mindig be is következett.

Kedden ismét telehold lesz, és én arra figyelmtem fel, hogy sokkan jobban befolyásol az utóbbi hónapokban, mint előtte bármikor, pedig mindig hatással volt rám. Nem rég írtam a felemelkedés tüneteiről. Sokan azt gondolják, hogy bolond vagyok, mert még le is írom. Pont azért írom le, mert a tünetek kisebb-nagyobb formában másoknál is jelentkeznek. Vannak, akik felfigyelnek rá, és nem rohannak az orvoshoz, és kezeltetik félre magukat, hanem  a helyes terápiát alkalmazzák. Néha én is úgy éreztem, hogy orvoshoz kellene menni, de mivel nincs rá lehetőségem, még ez is egyfajta segítség, hogy ne térjek ki valami elől.

Az a tünet pl. kimaradt a múltkori írásomból, hogy a bal fülemben miket hallok. Ha Mo-n lennék, biztos rohantam volna az orvoshoz, hogy megnézessem, nincs-e benne valami.  Ha hazamegyek, el is fogok menni, de csak azért, hogy kizárjam a lehetőségét, hogy van benne valami. Ismét találtam egy oldalt, ahol összefoglalják ezeket a tüneteket.Szerintem néhány ember az egyik tünetet, néhány pedig a másik tünetet érzi meg jobban.

Három napja pedig a szivem tájékán érzek nyomást. Ezt Reikivel és légzéssel kezelem.

Most beidézek ebből az írásból.

FFEM ellenőrző lista
 1. Fejfájások: lehet, hogy helyhez nem köthető nyomásként érzékeled a fejedben, vagy nyomáshullámokat észlelsz, amik úgy tűnnek, mintha vándorolnának benned. Nyomás a  harmadik szemen.
 2. Látomások és/vagy új "látás": úgy tűnhet, hogy a látásod szakaszos, vagy nem stabil. Lehet,hogy egyik nap úgy érzed, hogy szemüvegre van szükséged, a következő napon ez megváltozik. Előfordulhat, hogy úgy érzed "látsz" valakit/valamit a szemed sarkából. Ez a látásod elmélyülése.
 3. Szakaszos alvási periódusok:  ez különböző formákban jelentkezhet. A legfontosabb, hogy engedd az energiát szabadon áramolni! Ne próbálj meg ellenállni az álmatlanságnak! Csak abban az esetben fogsz szenvedni tőle, ha harcolsz az áramlattal.
 4. Az az érzés, hogy megőrülsz, vagy elveszted az eszed. Ez azzal is járhat, hogy úgy érzed, nem vagy képes úgy koncentrálni, hogy szoktál.
 5. Ismét felmerülő szokások, minták, melyekről meg voltál győződve, hogy már elmúltak. Próbálj meg nem ítélkezni efelett! Ahhoz, hogy teljes mértékben "felemelkedj", fontos, hogy békében legyél régi szokásaiddal. Mondj köszönetet és lépj tovább.
 6. Érzelmi hullámzások és "mániák". Tudd, hogy nagyon nagy energiákat mozgatsz. Légy gyengéd magadhoz a változások alatt!
 7. Az egységtudat befogadása. Ilyenkor hatalmas szeretetet érzel az egész emberiségért, a bolygóért és magáért a létezésedért.
 8. Fokozott érzékenység a szagokra, hangokra, ízekre. Ez változást hozhat étkezési szokásaidban, zenei ízlésedben, kedvenc illataid tekintetében.
 9. Időérzék elvesztése. Ez megjelenhet úgy,hogy rendszeresen lekésed a találkozóidat vagy elfelejtesz letérni az autópályáról. Gyakran előfordul, hogy felteszed magadnak a "milyen nap is van" kérdést.
 10. Elesel vagy nekimész dolgoknak.
 11. Magas hangokat, hangsorozatokat hallasz. Ezt nyomás kíséri egyik vagy mindkét füledben.
 12. Spirituális Válság, rövid ideig tartó öngyilkossági gondolatok, a lélek sötét éjszakája. Emlékezz, hogy ezek pusztán harmadik dimenziós elméletek, melyekkel próbálod megérteni, mi történik veled.
 13. Egy erős érzés, hogy nem vagy a bolygón. Ez jelentkezhet úgy, mint egyfajta kapcsolatvesztettség-érzés és időnként akár másnaposság érzéssel is járhat.
 14. A "szabadon áramló energia" általános érzése, ami gyakran megjelenik és tévesen ok nélküli fáradtságként értelmezik.
 15. Krias: energialöketek, amiket a testedben érzel és amelyek gyakran megmozgatják a tested. Ezeket hirtelen rá törő energiahullámként érzékelheted, lehet, hogy kicsit meg is emelik a testedet. Lélegezz mélyen és engedd,hogy az energia átáramoljon rajtad!
 16. A koncentráció és a figyelem hiánya bármilyen időtartamra. Légy türelmes magadhoz, írj listákat és ismerd fel, hogy egy másik dimenzióban voltál elfoglalt ez idő alatt.
 17. Erőteljes/ismételten felbukkanó kényelmetlenség-érzés nyilvános helyen. Ezt általában erősen "anyagi" épületek hozzák elő, melyek mérgező világítással, levegővel rendelkeznek.
 18. Hirtelen arra irányuló késztetés, hogy mindent levegőssé tegyünk. Lehet, hogy arra vágysz, hogy elengedd személyes "kincseidet", vagy szükségét érzed, hogy rendet rakj, elajándékozd réig tárgyaidat, kidobd a bútorokat.
 19. Égés a szívben vagy nyomás a mellkasban. A Galaktikus/Szent Szívcsakrád megnyílik!
 20. Új színek iránti vonzódás. Lehet, hogy teljesen fel akarod újítani a ruhatárad, ki akarod festeni a lakásod.
 21. A fontossági sorrend változása karriered és kapcsolataid tekintetében. Ez sokszor olyankor történik, amikor nincs "racionális" oka a változásnak, téged valami mégis arra késztet, hogy ezt megtedd.
 22. Az az érzés, hogy "minden olyan gyorsan halad". Rövidebb idő alatt többet érsz el energetikailag! Ez lehet, hogy a testedben egy "energiahullám" érzetében nyilvánul meg. Lehet, hogy egy pénteken úgy érzed, mintha már egy hónap telt volna el egy hét alatt.
Tippek a tünetekkel való együttműködésre
 1. Első és legfontosabb, hogy ne pánikolj és ne reagáld túl a helyzetet! Tudd, hogy ez is el fog múlni!
 2. Végy néhány mély lélegzetet. Tedd a szívedre a kezed és összpontosíts magadra, végy mély lélegzetet és bízz a folyamatban!
 3. Igyál annyi friss vizet, amennyit csak tudsz!
 4. Táplálkozz könnyedén! A Felemelkedés Energiája "könnyű" és a nehéz étkezés ellentétben áll az áramlattal. Például a vegetáriánus étkezés könnyebbé teszi a változást. Akkor is észre fogod venni a különbséget, ha hetente csak néhány napra választasz könnyebb ételeket.
 5. Használd a Felemelkedés Mantráját naponta, hogy leföldeld magad a tudatos fejlődés igazságában. "Itt vagyok, készen állok, nyitott vagyok, vezess engem!"
 6. Ajándékozd meg magad könnyű mozgással minden nap. Ez lehet egy séta, jóga vagy úszás. Engedd magad összekapcsolódni a mozgás energiájával.

A teljes bejegyzést itt olvashatod.

http://sorsunkutja.blogspot.com/2011/11/felemelkedes-felgyorsulasanak.html