Hol vagyok otthon, hová menjek haza????

Vajon hol is van az otthonunk? Ahol éppen él, lakik valaki, vagy valahol máshol a világban. Mivel magyarul írok, így elsősorban magyarok olvassák az írásaimat szerte a világban, és valószínűleg másként látja a dolgokat egy Magyarországon élő és megint másként egy idegen országban élő magyar.

S hol van az én otthonom? Magyarországon? Eddig azt hittem, hogy ott. Nincs kedvem beállni azok táborába, akik szidják a rendszert, a kormányt, pedig megtehetném, mert attól, hogy pozitívan írok, gondolkodom, az én helyzetem sem jobb, mint másoké.

Én már elengedtem a házamat is, még se tudok megszabadulni tőle. Amikor elhagytam az országot, mindent rendben hagytam, minden számlám ki volt fizetve, és még két évig a hitelemet is nyögtük. Mert az csak az én hitelem volt, és nem közös. Felvettem, hogy kifizessem az exet a házból, mert én ilyen jótét lélek vagyok, ő vett magának egy házat, az én házamat és ezzel a gyerekeim örökségét is viszi a bank. Ha a bank zargatása nem lenne elég, itt vannak a szolgáltatók. Majdnem három évig, tavaly novemberig lettek fizetve az un. alapdíjak az áram, víz és gáz után. Az ablakon kidobott összeg közelít a 100.000 Ft-hoz. Fenntartottam, mert azt gondoltam, hogy talán egyszer majd hazamegyek.

Már nem fogok, mert nincs hova, de a szolgáltatók ezt nem így látják.

Tavalyelőtt innen kellett intézkednem, hogy ne varrjanak rám egy 300.000 Ft-os áramszámlát, amikor nem is lakik ott senki. Az idén felszólított a TIGÁZ is, mert novembertől az alapdíj már nem volt fizetve, mivel tartozásom van, kikapcsolják a  gázt. Jeleztem nekik, mert épp Mo-n voltam akkoriban, hogy csak nyugodtan, be tudnak menni. Ezért is pénzt akarnak kérni, és jelezték, hogy hiába van kikapcsolva, az alapdíjat akkor is tovább kell fizetnem. Ezt el sem akarom hinni, fizessek évi 18000 Ft-ot azért, hogy a gáz még el sem érhető, ha kellene???

Aztán folytatta a sort a vizes cég. Anyum hívott telefonon, pedig ő nem szokott, minden héten én hívom, hogy olyan levél ment, hogy ezek után havi 11000 Ft-ot kell fizetnem a vízre, mert annyi a fogyasztásom. Három éve nem is használódott ott víz. Tavaly nyáron bekapcsoltuk, mikor otthon voltam, hogy tudjak takarítani. Egyből lett egy csőtörés, de azonnal el lett zárva az óránál vissza, két vödör víz sem folyt el, így vizet is a szomszédból kellett hoznom. S azzal érvelnek, hogy három év óta nem volt leolvasva az óra, és hogy azóta nem volt fizetve semmi. Szegény anyum fizette az alapdíjat ott is tavaly novemberig, és órát is cseréltek azóta. A mikor megkérdezte a vizeseket, akkor azt mondták neki, hogy ha nem fizetjük ezek után, a házat terhelik vele, és az ő nyugdíjából vonják. Na ja, anyunak mi köze a házamhoz?S persze itt is elmondták, hogy hiába vágják le a vízórát (nem értem, miért nem szerelik le, miért kell levágni), akkor ott is kell továbbra is fizetni az alapdíjat. Egy olyan kiadás forma, amiért nem szolgáltatnak semmi.

Most várom az áramosokat is...

Erre varrjon gombot valaki.

Nem vagyok otthon, a házam mégis csak folyamatosan adósságot gyárt, akkor is, ha üresen áll.

Most egy olyan ajánlatom van, hogy az nem semmi.

A házam eladó 9.900.000 Ft-ért, jóval áron alul!!

Eladó ház Bodonyban

Ha lesz is még Mo-n otthonom, már nem ez... de most már nem is akarok arra a házra gondolni, itt kell egy másik a szigeten... !!!!