A felemelkedés útján 2.

2011-ben már írtam egy 10 részes blogsorozatot a felemelkedés útjáról, ez most nem lesz olyan hosszú. Most a saját példámból kiindulva próbálom eljuttatni a mostani helyzet üzenetét másokhoz.

A felemelkedést most azzal kezdem, hogy felülemelkedtem valamin, amit meg kell élnem. Lehet, hogy nehezen lesz érthető, amiket írok, én sem mindent értek még jól, de napról napra tisztábban látom a helyzetemet.

Már írtam arról, hogy el kell fogadni azt is, amit nem szívesen látunk magunkban, már pedig vannak olyan aspektusaink, amiket elbujtatunk tudatunk bugyraiba, hogy ne is tudjunk róla.

S most az új energiában, ha valamitől félünk, és nem akarjuk átélni, menekülünk előle, az annál jobban manifesztálódik.

Most én is olyan szintre kerültem, mint akinek kihúzták a talpa alól a talajt. Problémának láttam, hogy nincs munkám, nincs jövedelmem, a házam is csak teher, és nem akar mozdulni semmi. Most más szemmel látom, hagyom, hogy ez a negatív dolog megtörténjen velem.

Kedden sikerült felhoznom magam erről a mélypontról. Éltem már meg sok ilyent, most mégis nagyon nehéz időszakban vagyok, mióta Magyarországra jöttem, hiszen minden kilátástalan. Mondhatnám azt is, hogy meg kell ezt élni, de pontosabb, ha azt írom, hogy engedem, hogy ez történjen velem. Nem utasítom el, nem ellenkezem. S mikor erre a gondolatra jutottam, olyan érzés volt, mintha felszabadultam volna.

A múlt héten még minden reggel azzal kezdtem a napot, hogy átfutottam a friss álláshirdetéseket. Elkeseredésemben megnéztem néhány olyan oldalt is, ami azt hirdeti, hogyan lehet otthonvégezhető munkával jövedelemhez jutni. Mindannyiszor szépeket olvastam, s mindegyiknek az volt a lényege, hogy valaki el akarja adni a módszerét, hogy én is megcsináljam. Ez odáig fajult, hogy ha meghallom azt, hogy marketing, már kétfelé áll a fülem, nem mintha nem állt volna eddig is, de most már túlcsordult, vagy mi…

Egyszerűen taszítást és egyfajta undort éreztem. Hiába mondják nekem minden oldalon, hogy nem kell eladni, de bizony kell.

A marketing tágabb értelemben bármilyen termék, gondolat, eszme, vagy személy eladását, megismerését, népszerűsítését szolgálja.

Online marketing, internetes marketing, direkt marketing - MLM, stb. lényege az, hogy nagy multik dolgait kell valamilyen szinten eladni, és cserébe ezek a multik nem a reklámra fizetnek, hanem ezeknek az embereknek, és ehhez bizony hálózatot kell kiépíteni, vagy honlapokat létrehozni, de azok is csak akkor termelnek, ha van valahol valaki, aki ténylegesen elad…

Lehet, hogy nem látom pontosan, de nem is akarom, az biztos, hogy én nem akarom ezt. Volt időszak, amikor hittem abban, hogy valóban lehet jobb életet létrehozni ilyen munkával és csináltam is keményen, még sem jutottam feljebb.

A pozitív életszemlélet, amit az ilyen képzéseken a fejünkbe vernek az jó, de ugyanakkor egyfajta vírus is, ami megfertőzi a gondolatainkat, hiszen álmokat, illúziókat kergetünk, mert az biztos, hogy ezen az úton nekem nem sikerült semmi.

Mégis láttam világot, de nem az MLM-nek köszönhetően. Nem használtam ki senkit, nem tapostam át senkin, mégis közel négy évig éltem egy csodás szigeten, ahová a cégek esetleg jutalomútra viszik azokat, akik kiemelkedően teljesítenek.

Ugyanakkor az is igaz, hogy a világban élő gazdagok 90 %-a ilyen módon gazdagodott meg, de az is biztos, hogy a hálózat alján, főleg a mai gazdasági helyzetben senki sem fog arra a csúcsra jutni, ahová nekik sikerült.

Valójában ez is olyan agymosás, mint ami a médiából jön. Ha mindenki ebből élne, ki lenne az, aki ténylegesen vásárol, amikor a vagyon és a hatalom 99 %-a világ lakosságának 1 %-ánál van, míg a maradék 1 %-on osztozik a világ lakosságának 99 %-a. (2009-es tanulmány)

Igazságtalan, ezt érezzük mindannyian, s azt is, hogy ez nem mehet így tovább.

S visszatérve a felemelkedéshez, most azt értem alatta, hogy az emberek tudatossági szintjének kell megemelkednie ahhoz, hogy ezen változtassunk.

Az egyik oldalon láttam egy táblázatot, ahol a tudatosság szintjei vannak felsorolva.

Én már túl vagyok az elfogadáson, még sem vagyok még olyan szinten, ahol szeretnék. Úgy érzem a szeretet és az ésszerűség határán vagyok, és az az igazság, hogy ezt nehéz egyensúlyba hozni. Az ösztön és az ész, a szív és az elme, a reál és a humán, a gyakorlatiasság és a spiritualitás harmóniája nehéz feladat.

Négy dokumentumot is olvastam, és ezek hatására született ez az írás. Semmi sincs véletlenül.

Érdemes elolvasni nektek is.

http://ebredoeroakademia.hu/rakj-rendet-a-fejedben

http://csillagmag.hu/csillaguzenetek/nincs-szabad-akaratod/

http://www.kvantumklub.hu/tudatossagiszintek.php?fb_action_ids=537244012966502&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=246965925417366

http://www.kryon.hu/2012.09.29.php