Mikor felvettem a hitelt, hogy az exet kifizessem, kicsit többet vettem fel, hogy a korábbi hitelemet is kiváltsam, és egyet kelljen fizetni, és vettem egy-két dolgot is.

Azonban, amiket vettem, zsinórban mondták fel a szolgálatot. Az a pénz, amit felvettem svájci frank alapon, már akkor el volt átkozva, amikor felvettem. Igaz, hogy sokat lendített akkor az életemen, ugyanakkor el is intézett rendesen.

Vettem egy szemüveget, aminek a kerete két hónap után gallyra ment. Szerencsére garanciában megcsinálták. 2 év múlva az a keret is kimúlt. Most a harmadik keretben van már, és ez is a végét járja. Tudom, hogy kell egy új szemüveg, ám nincs miből... Mivel multifokális a lencsém, három szemüvegem van egyben, ez egy vagyon...

A házam is rámegy, hiszen már olyan, mintha nem is lenne. Vevő se jön, igaz még a bank sem lépett, csak van...

A kocsim hitelét is abból váltottam ki, s most kocsim sincs már, árválkodik egy idegen országban valahol....

Vettem egy méregtelenítő készüléket, amit ugyan kihasználtam, mielőtt külföldre nem mentem, ám azóta az is csak áll, mert nem érzek késztetést, hogy használjam.Ha valakit érdekel, szivesen továbbadom féláron, vagy még olcsóbban is.

S a hitelből vettem a laptopomat is, ami a kezdetektől hibás. Már két éve, vagy inkább három éve azt mondják, hogy megy majd valameddig. Nehezen indul el, és nem tudnak vele mit csinálni. Most eljött az idő. Már nem indult el ma reggel. Most van internetem végre és gépem nincs. Valami majd lesz, de most jelzem, hogy ha ritkábban leszek az interneten, az főleg ez miatt lesz.

Talán nem jó szó az, hogy elátkozva, mert az átok is akkor hat, ha valaki hisz benne, most mégis azt érzem, hogy az a pénz, amit felvettem az sajnos nem vitt jó irányba. Jó érzés volt egy darabig, hogy ezeket meg tudtam venni, s hogy megszabadultam az extől, valahogy mégis azt érzem most, hogy az a pénz nem tett boldoggá hosszú távon.

Ha ritkábban leszek, akkor nincs számítógépem, valami majd csak lesz, hagy maradjak optimista, biztosan lesz másik gépem valamilyen módon. Mikor a laptopot vettem, pontosan 5 évvel ezelőtt, az akkori őskövület számítógépem is a végét járta, és a szerelők azt mondták, hogy az is csoda, hogy még működik. Most úgy tudtam nagy nehezen bekapcsolni, hogy megreikiztem, de reggel óta délután 2 óráig számtalan kísérlet vallott kudarcot. Most megy, ameddig még megy....