Most egy kicsit elviszlek benneteket Tolkien fantázia világába...

Tegnap volt az ünnepélyes megnyitója a Magyar Tolkien Társaság 12. nyári táborának, amelynek most a Parádfürdői Ifjusági Otthon a helyszíne.

Tolkienről elsősorban mindenkinek a Gyűrűk Ura jut eszébe, s bizony ő volt a fantasy műfaj egyik ősatyja is.

Én a hetvenes évek elején olvastam A Babó című könyvét még gyerekként, de már akkor is magával ragadott. Ez a mű azóta már A Hobbit néven ismert.

Ezt követte a Gyűrűk ura trilógia, amit talán a filmes változatok vittek be igazán a köztudatba. S ekkor lettek népszerűek a kitalált embertípusok, a tündék, a hobbitok, a törpök, orkok, varázslók, stb.

S  hogy ez a világ mennyire megfogta az embereket, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy most 140-en jöttek össze erre a játékra, ahol napi szinten vannak a programok.

5 csoport alkotja a keretjátékban a Gyűrűk ura előtti ezredik évben élt népeket.

Részleteket a  honlapjukon olvashattok.

Tolkien tábor 2014 Gondor dicsőssége Parádfürdő

A szervezők már harmadik napja vannak a táborban, s jó velük beszélgetni, s örömmel tölt el, ha valamiben tudok segíteni nekik. A szervezéshez, lebonyolításhoz minden elismerésem az övék...

Jó  reggelente arra beérni a táborba, hogy zenés ébresztő van, s  hogy teljesen belakták a tábort. A faházak mellett, a saját sátraink mellett többen hoztak magukkal sátrat is, és az új épület ugyanúgy a legfontosabb közösségi színtér  lett, mint a korábbi  tábornál volt. Nagy az esély arra, hogy  ők  is idejönnek majd jövőre is. Így legyen.

Hétfőn kihoztam a  szervízből a telefonom,  remélve, hogy végre tudok fotózni, de a fényképezője nem valami  híres, hiába 5 megapixeles...

Molinók, zászlók díszitik a tábort, és  idézik fel a Gyűrűk urában látott életet...

A jelmezek, és kardok bizony valódiak...

Vonulnak a népek...

A vezetők..

A társaság tábori blogjából megismerhetők azok az  emberek, akik ezt a tábort tető alá hozták...  Érdemes a korábbi  oldalakra is visszamenni...

Gondor dicsőssége blog

Még 9 nap van a táborból, még biztos írok erről blogot, két nap benn is alszom, hogy láthassam az esti programokat...