Tegnap éjjel egy kicsit szörföztem az interneten, és elképesztő, amik összeálltak bennem a látottak kapcsán.

Borzasztó aminek a mai ember ki van téve, ami a médiából főként a tévéből,  internetről, filmekből, újságokból, könyvekből áramlik felénk, azon igyekezve, hogy megtámadja a tudatunkat, és olyan információkat helyezzenek belénk, amelyek elferdítik a valóságot, és hogy elterelődjön a figyelmünk arról, amiről nem kellene.

Nem összeesküvéseelméletekre gondolok elsősorban, bár a fotó a kőműves páholyok felépítését ábrázolja, de úgy gondoltam, hogy ez a kép most mégis passzol ide.

1. Elképesztő az a levéláradat amit kapok naponta, s ezzel biztos, hogy nem vagyok egyedül.

  • Számtalan ember ajánl nekem olyan egyedi módszereket, amikkel ilyen vagy olyan bajom biztosan megszűnik.
  • Elfelejthetem a borotvát, és nő létemre nekem is megjön az a levél, hogyan tudnám növelni a "férfiasságomat". stb. Persze ezeket olvasatlanul törlöm.
  • Vannak olyan levelek is, amikre ugyan feliratkoztam, mert érdekelt a téma, de mindegyik olyanba torkollik, hogy rendeljem meg ezt vagy azt a könyvet, mert ennek segítségével meg tudom változtatni az életemben azt, ami nem jól működik.

2. Mérhetetlenül felbosszant az, amikor érdekelne egy cikk, amit csak akkor olvashatok el, ha lájkolom, vagy megosztom. Mostanában pedig közben jön ez ki. MÁr megy a video, és közli, hogy akkor nézhetem végig, ha megosztom. Nos, még mindig tartom magam ahhoz, hogy ilyenkor nem nézek meg semmit, ha megosztok valamit, az azért van, mert fontosnak tartom, és jó ha más is látja. Nem vagyok hajlandó olyant megosztani és tetszkelni, amit nem láttam előtte. Amit én megosztok, az elenyésző másokhoz képest. Nagyon pici töredéke, amit nem is bánok. Viszont ha felbosszantanak, az egy érzelmi állapot. Aki szeret megosztani, annak ez nem okoz problémát, s úgy néz ki, ők vannak többségben. Én biztos más vagyok. Ilyenkor ezt az érzelmi állapotot kezelni kell. Tovább lépek ugyan, megosztás nélkül, de valahol belül frusztrál tovább.

3. Biztos másnak is feltűnt a sok álhír, amiket az interneten terjesztenek, főleg ismert emberek halálhírét. Ez még viccnek is rossz, és a sok buta ember meg ossza tovább, anélkül, hogy meggyőződne róla, hogy tényleg igaz-e.Ez is azért van, hogy az emberekkel ilyenekkel foglalkozzanak és ne azzal, amivel kellene.

4. A ma embere ebben az információs társadalomban részese egy olyan globális világnak, ahol valójában elveszik, s akkor érzi magát jól, ha ő is megoszthat valamit.

Mit is jelent ez? Az emberek a virtuális közösséget érzik az életük fontos elemének, és elsikkadnak az igazi emberi kapcsolatok. A barátság, a szeretet, az igazi szerelem, a tisztelet, a megértés, a megbecsülés, az őszinteség, az empátia, stb., már csak néhány ember érzi át ezeket.

5. Kialakult egy olyan nyelv, amit már én sem értek meg néha. Mintha valami kódolt beszéd lenne, pedig csak lerövidítenek szavakat, és trágár szavakkal keverik. Viszont megtapasztaltam azt is, hogy azért vannak még, akik szeretnek igazán magyarul beszélni. Ezzel már foglalkoztam egy posztomban.Akik ezt használják, azoknál jelzi, hogy nem bír értékkel számukra az anyanyelvük igazán.

6. A híradások, újságok, szándékosan elferdítik az igazságot, és ezzel képesek átverni az emberiség nagy részét.

  • Ilyen volt a 9/11 eset is. Akkor kitaláltak egy mítoszt, hogy terror támadás okozta a tornyok összeomlását. Azóta vannak szakemberek, szemtanúk is, akik elmondták, hogy ez robbantás volt, méghozzá jól megtervezve, hogy a felső hatalom szennyét ily módon tüntessék el, még az sem számított, hogy számos ember áldozat lesz.
  • Ilyenek a földönkívüliekkal kapcsolatos eltitkolt információk, amelyek mostanában már kiszivárognak, mert semmi sem tud titokban maradni.
  • Ilyen a magyarok őstörténetének megváltoztatása is, amit mind a magyarok, más nemzetek is egyaránt elhittek.
  • Ilyen a reklámok hatása. Átmossa az emberek agyát, hogy "vegyen, vegyen" valamit, a lényeg az, hogy  fogyassz, aki nem teszi, az a társadalmi mércével mérve nem jó ember. Vagy hogy a reklámok nagy többsége a gyógyszeripar termékeit népeszítűsíti, hogy még azok is elhiggyék, hogy nekik is van bajuk, akiknek egyébként nem is volt, és az emberiség így lesz, így alkot beteg társadalmat, az egészséges ember is bevonzza a betegséget, mert ezt sulykolják a fejébe nap mint nap.
  • Ilyen a védőoltások propagandája is. Épp a minap láttam egy reklámot, ahol a gyerek megszületik, az anyja meséli, ahogyan megnő, és neki is gyereke lesz, aztán a végkifejlet az lett, hogy oltassa be gyerekét, hogy ő is anya lehessen majd. Ezen úgy felháborodtam, mert a reklám olyan szépnek indult. Na abban biztos vagyok, hogy ha ez beindul, megnövekszik a meddő nők aránya.

7. A politika, a kormányok tevékenysége. Koromnál fogva megéltem sok mindent, s nem tudom, de már megérzem, ha manipuláni akarnak, már pedig akarnak. Amik történnek, elsősorban az érzelmekre hatnak, mert ott könnyebben lehet támadni, mint ha valaki a realitásnál marad. Nálam erős mind a kettő, és bár logikusan gondolkodom, nagyon erős a szociális érzékenységem is. Az elmúlt évtizedek megmutatták, hogy minden kormány fokozatosan szoktatott hozzá a "rosszhoz". Mert nem vagyok egyedül azzal, aki azt érzi, hogy minden évről évre csak rosszabb lett.

8. Az oktatásügy, az egészségügy alakulása. A gyerekek többsége évről évre "butább, erőszakosabb" és mire felnőtté válnak, tisztességtelen, anyagias, vagy bűnöző, erkölcstelen és aljas ember válik belőlük. Érezzük, hogy akik hatalomra kerülnek, rosszabbul bánnak a szegényebbekkel, mint korábban. Nehéz látni, megtapasztalni, ahogyan kihasználják az embereket, nem fizetik ki őket, utcára kerülnek, nincs értéke a jó munkának, mindenki örülhet, ha dolgozhat, és annyit kap, hogy nem hal éhen. Ugyanakkor ezek az "új gazdagok" vígan élnek. Az emberek többsége a sok igazságtalanság miatt pesszimista lesz, akiket így még könnyebb manipulálni.

9. Miért a Való Világ, és a hasonló műsorok a legnézettebbek? Az emberek nagy többsége ezt nézi, nem kényszerítik őket, de már annyira meg vannak fertőzve, hogy élvezik annak a néhány fiatalnak egy házban történő életét követni, és egekbe ver az a gyönyör, ha látják, hogy sex is kialakul. Pedig mindenkinek az életében vannak olyan helyzetek, feladatok, amikkel inkább kellene foglalkozni. CSak hát könnyebb elhessegedni a saját életük nehézségeit, míg ezt nézik. Erre szoktatták az embereket, ez is agymosás, manipulálás.

10. A sok manipuláció hatására az emberek az emberi kapcsolataikban is megváltoztak. Úgy állnak a másikhoz, hogy mindig a másik a hibás. A párkapcsolatokban a legtöbb ember azt várja el, hogy a társa elfogadja őt olyannak, amilyen, és nincs benne már kompromisszum készség egy csepp sem. Miért is van ennyi egyedül élő ember? Ezzel is sokat foglalkoztam a második könyvemben. Bár mostanában ismét előjönnek ezek a gondolatok. Viszont én maximálisan bizonyítottam, hogy tudok alkalmazkodni, de valamiért még sem fogadtak el úgy, ahogy vagyok. Most egy tapasztalattal gazdagabban, ismét óvatos lettem, s most megtanultam, hogy egy elvárásból nem engedek. Azért remélem, hogy nem maradok majd egyedül...Viszont csak azért nem fogok belemenni egy kapcsolatba, hogy ne legyek egyedül...  Igaz, ez most nálam nem az első helyen áll, most még az életem kell sínre tennem...

11. Miért nem foglalkoznak a mostani szülők eleget a gyerekeikkel? A tapasztalat a legtöbb szülő esetében, hogy a gyerek a tévét nézi, azon nő fel, a reklámok idején csillogó szemekkel figyel, ha addig csak háttér tévé ment is. Remekül kezelik az új kütyüket már két éves korukban is, amikre nagy szüleik nem is  képesek. Persze másak már ezek a gyerekek, ez igaz, de valamit már nem ismernek meg.

Az, hogy kinek áll érdekében, hogy manipulálja az embereket, az már lehet, hogy összeesküvés elmélet, de az biztos, hogy kell lennie egy emberi csoportnak, szervezetnek, akik igen is fontosnak tartják, hogy az emberiség olyan helyzetbe kerüljön, amiben most van.

Írtam már ezeknek a spirituális megközelítéséről is. Annak is megvannak azonban a veszélyei. VAnnak emberek, akik azt remélik, hogy majd a spirituális úton az életük jobbá válik, a többségük az ezobiznisz áldozatává válik, mert megtapasztalja,  hogy amiket ígérnek, az sem válik valóra. A spiritualitásnak is ugyanúgy megvannak a veszélyei, mint bármi másnak.

Én is sok mindent kipróbáltam, szerencsére kezdettől jól szelektálok, és mindenből annyit ismertem, tanultam meg, ami leginkább az önmagam megismeréséhez kellett, vagy hogy tudjak másoknak is segíteni. Semmiben sem merültem el olyan mélyen, s valószínűleg olyan embereket sodort az utamba az élet, akiktől tanulhattam, és biztos, hogy olyan segítőim vannak, akik nem is engedték volna, hogy rossz útra lépjek.

Nekem is voltak azért elvárásaim, megtanultam, hogy ez nem így működik, s hogy még mindig sok tanulni valóm van ezen az úton is.

Ezeket én gondolom így, bár azt szeretnénk, ha nem is gondolkodnánk... nekem még megy. Ha valaki még is unatkozott ezt olvasva, akkor egy kis unaloműzőnek egy kis lehetőség... Én inkább olvasnék inkább, de embere válogatja... A lovakra kell kattintani...

ha unatkoznál