Ez lesz az utolsó bejegyzésem 2016-ban, és ilyenkor át szoktam gondolni, mik is történtek az adott évben. Ez az év sem volt piskóta, az tény...

Munkanélküliként indítottam az évet, majd egy új világgal ismerkedtem, az ásványokkal. Megtanultam ásványékszereket is készíteni, és ismét sok emberrel találkoztam.

A próbaidő után kiváltottam a vállalkozóit, és túrákat vezettem Parádon, Parádfürdőn, Bodonyban, Parádsasváron.

Sikerült egy pályázatot elnyernem, és visszakerülni a civil szférába, és ennek segítségével Parádon tevékenykedem, Parádért. 110 interjún vagyok túl, és zajlik egy kérdőíves kutatásom is.

Működött a spirituális közösségem, és most építek egy másik közösséget is.

Közben ismertetem a könyveimet is, elég sokat sikerült el is adnom, és sok olyan ember jött az utamba, akikkel találkoznom kellett.

Megérintett a szerelem is, és hosszú idő után ismét nőnek érzem magam.

Megszületett a negyedik unokám is.Eszter.

Ismét belerázódtam a téli vezetésbe, s néha embert próbáló utakon kell vezetnem. Az tény, hogy ismét a fenekemhez nőtt az autó, mint mielőtt kimentem Ibizára, de autó nélkül munkába sem tudnék járnii.

Megismertem a Felső-Mátrát minden évszakban. S karácsony előtt és után még zúzmarás ágak hajoltak fölém az utakon, de volt, hogy csak Mátraszentimrén sütött a nap. Aztán persze olyan ködben vezettem haza, hogy az orromig sem láttam. Vagy reggel Parádról indultam gyönyörű napsütésben, és szakadó hóesésben vezettem haza, megspékelve nagy széllel. A szeszélyes Mátráról már írtam, s bár én is hegyek lánya vagyok, ez az év tanított meg igazán vezetni a Mátrában és értékelni is a hegyet, annak minden szépségét.

Amikor hazajöttem Ibizáról, egy olyan állásra vágytam, ami stabil, biztos megélhetést ad.

A stabilitást azt elfelejthetem, viszont végre azokat csinálom, amiket szeretek, s bár többfelé kell dolgozni, hogy meg tudjak élni, az tény, hogy nem unatkozom, és élvezem is.

November 29-én ért véget a 3-as személyes évem. Tavaly novemberben ezt írtam a blogomban erről.

"tudás, kreativitás

A 3-as személyes év a korábbiaktól eltérő, merőben másféle látásmódra ösztönöz. Vedd kezedbe a sorsodat, fejleszd, képezd önmagad annak érdekében, hogy a későbbiekben az elképzelt és vágyott munkát, feladatokat végezhesd! Használd megélénkülő fantáziádat, kreativitásodat, és meg fogsz lepődni, mi minden rejlik benned, amiről talán eddig sejtésed sem volt. Beszélgess sokat, de legyen türelmed másokat is meghallgatni! Járj társaságba, használd ki a baráti összejövetelekben rejlő lehetőségeket, ápold a kapcsolataidat! Ne feledkezz meg a pozitív gondolatok fontosságáról sem!

Élvezd az életet, légy optimista és vidám!

3-as személyes év A kibontakozás időszaka. Ez az év a Jupiterrel rezeg együtt, így sikert hoz a pénzügyek és a szerelem terén.  Sokkal lendületesebb, mint az előző év volt. Ne pazarolja hát az energiáit fölösleges dolgokra, összpontosítson mindig a célra. Ha az elmúlt két évben alaposan kihasználta a lehetőségeket, akkor most végre kezdődhet a gondtalan alkotás, a művészkedés, Egyébként a 3-as év a gondtalan szórakozás, az önfeledt szerelem ideje. A társasági élete fellendül, vonzereje, személyes varázsa fokozódik, és az apró flörtök, kis kalandok természetes velejárói lesznek a mindennapoknak. Sok utazás, vidám találkozások, esetleg a tudásának gyarapítása - iskolai keretek között, vagy valamilyen tanfolyamon - mind, mind a hármas év hozadéka. Mivel egyszerre túl sok információ és élmény zúdul a nyakába - fontos a mérsékletesség. Tartson gyakran önvizsgálatot, szűrje le a tanulságokat, meditáljon

Ebben az időszakban nő a népszerűségünk, a kisugárzásunk erősödik. Sok szereplés, buli, a társasági és főleg a társadalmi élet kerül előtérbe. Beindul minden, mozgásba lendülünk. Gyakori a futó kaland, a költözködés, utazás, sok váratlan fordulat, vendégeskedés. Befolyásos barátokra, jó és hasznos kapcsolatokra tehetünk szert ebben az időszakban, előkészülhetünk, megalapozhatjuk a 4-es Évet.

Ajaj, most már értem azt, amikor egy látó barátom azt mondta, hogy ismétlődést lát. Volt már ilyen időszak az életemben, dehát 9 évente van ilyen. Nekem ez az év sem volt lendület nélküli, de ha még azt is túlszárnyalom a következőben, akkor az se lesz semmi.

Abban az időben éltem a párkeresésem időszakát. 9 éve? el sem hiszem. 2006 decemberében már megszerveztem az első országos párkereső találkozót, köszönve az akkori blogomnak. 2007-ben pedig még 7-et tartottunk meg az ország több pontján is. Tudom, hogy az akkori olvasóim közül, ma is vannak, akik olvasnak. Szóval akkor is megéltem azt, amit a 3-as év ad. Sőt még párt is találtam 2007 őszén.

Szóval most élek majd egy kicsit... hát hajrá."

Azt hiszem, hogy kihasználtam a lehetőségeket, rengeteg kapcsolatot építettem, és megtaláltam, mit is akarok csinálni, és volt bátorságom belevágni...

S most már a 4-es személyes évem van. Az pedig arról szól, hogy sokat kell dolgoznom. Az elmúlt év sem volt könnyű, ha nem lenne ennyi energiám, nem is tudom, hogyan bírtam volna, most viszont még keményebb lesz...

Személyes év: 4
- a Föld, a rend, a szilárdság
- új alapokra helyezni az életed
- a munka, a fegyelem
- az apa, a férfi, az anyagi
- a keménység, a racionális gondolkodás
- a földhözragadtság, a bezártság
- az otthon, a négy fal, a szigorú keretek
- a szexualitás, uralni a négy elemet
A 4-es a stabilitás száma, gondolj a négylábú asztalra...
Ebben az évben semmi különös dologra ne számíts. Egyensúlyba kerültél, semmilyen téren nincs most bűverőd. Ha eddig volt, ne vegye kedved ennek az évnek a visszafogottsága, most nem a magánéleti és nem is az üzleti sikereken van a hangsúly.
Hogy min?
Most ott kell teljesítened, pozíciódat erősíteni, ahol vagy. Ez a megtartás éve.
Ha a munkára koncentrálsz, ügyelj, hogy meglévő üzleti kapcsolataid fennmaradjanak, ne veszíts ügyfelet. Ha a magánéletre, most a jelenlegi párkapcsolatodat kell ápolnod, ha azt akarod, hogy tartóssá váljon.
Nem lehet mindig minden téren maximálisan teljesíteni, de van rá lehetőség, hogy időnként itt-ott ráerősíts.
Most van hát az ideje a családi élet stabilizálásának, elmélyülni, odafigyelni a gyerekekre, párodra, személyes ügyeikkel részlettesebben foglalkozni.
Munka terén az aprólékos kidolgozásra alkalmas ez az év.
Fékezés, megállás, odafigyelés. Átgondolás, tökéletesítéstechnikai kidolgozás. Tanulás, erőgyűjtés, fejlesztés. Használd ki, ez most nem a száguldás éve.
A 4-es év veszélyei: Egyeseknek ez a toporgás éve lehet, de nagyon rosszul teszed, ha passzívan éled meg. A negatív hozzáállás negatív erőket vonz, használd ki az időt tudatosan. erősítsd meg állásaidat, tanulj, képezd magad, stabilizáld családi helyzetedet, mert az elkövetkezőkben szükség lesz biztos hátországra. Nem kell félni a látványos sikerek hiányától, mindennek megvan a maga jó oka és helye az életben.
Most ne változtass semmin. A változtatás most negatív következményeket vonhat maga után. Maradj veszteg, ne válts munkahelyet, ne keress új szerelmet, ne kezdj új vállalkozásba, ne költs új dolgokra, mert miden új kezdeményezés most hamvába hal. Ez itt az érlelés időszaka.

A toporgás nem az én műfajom. Keményen fogok dolgozni a következő időszakban is. Nyilván lesznek támadások, irigyek körülöttem, de ez az év abban is megerősített, hogy egyre jobban kezeljem ezeket.

Ezek a leírások általánosak, és nem szabad őket készpénznek venni, de évről évre megfigyeltem, hogy bizony van bennük azért valami, amit nem árt tudni, megfigyelni.

Minden leírás azt jelzi, hogy a 4-es személyes év a legnehezebb mind közül. Hát felkötöttem a nadrágot...

9 évvel ezelőtt, 2008-ban is tettem a dolgomat. Megjelent az első könyvem, Ibizán vakációztam, és meghoztam életem legnagyobb, legnehezebb döntését. Elhagytam Bodonyt, és az országot is, kiszálltam mindenféle tevékenységből, és a családomat is csak évente egyszer láthattam.

Most ilyen nagy döntésre nem készülök...

Ma reggel, ahogy vezettem át a Mátrán, és este hazafelé is, egy gondolat fészkelte bele magát az agyamba... s lett is egy újabb álom a bakancslistámon. Remélem, hogy egyszer ez is megvalósul... valójában régi álom már, csak elfelejtődött, s biztos, hogy nem véletlen, hogy ez a gondolat kísértett ma...

Öt nap vezetés alatt folyamatosan mentek a 60-70-80-as évek híres dalai a kocsiban, talán valamelyik indította el a régi álmot is...

Kívánok minden kedves olvasómnak békés, szeretetteljes, sikeres, boldog újesztendőt!

Két kedvenc énekesem is elköltözött az égiekhez 2016-ban, most tőlük választottam két dalt.Valamint talán a legismertem karácsonyi dalt, ami szint George Michael-hez köthető...