Közösségszervezőként, népművelőként, rendezvényszervezőként, civil aktivistaként is teszem a dolgomat, és az a tapasztalatom, hogy az emberek egyre nehezebben mozdulnak ki egy közös célért, de még egy rendezvényre is nehezen mennek el.

Hová tűnt,  hol van az a világ, amikor az emberek mások voltak? Odafigyeltek egymásra, tisztelték a másikat, és a legfontosabb - összefogtak, ha olyan dolog, helyzet alakult ki, amit csak közösen tudtak megoldani.

Napról napra érzem a saját bőrömön is, hogy mennyire nehéz feladat a mai világban az, hogy az embereket próbáljuk közösségbe vonni, főleg vidéken.

Még is ezt csinálom, mindig valamilyen közösséget próbálok létrehozni, vinni valami felé. Ha nem csinálnám, nem lennék önmagam, pedig sokszor  nekikeseredek, hogy miért csinálom, hogy ha maguk az emberek nem akarnak kimozdulni. Néznek tévét, internetet, nem érdekli őket, ha valamilyen program, rendezvény zajlik. Pedig egy közösség, egy település, egy város, egy ország akkor tud jól működni, fejlődni, ha az emberek aktívabban vesznek részt a közösségi életben.

Nem politikára gondolok elsősorban, hanem az emberek viszonyára a másikhoz, a környezetükhöz.

18 éves koromban szerveztem az első bált, ha onnantól számítom ezt a tevékenységet, amit kisebb megszakításokkal végeztem, már legalább 30-35 éve teszem a dolgomat. 1997-2001 között még százakat tudtam megmozgatni, ha akartam valamit csinálni. Azóta egyre nehezebb.

Tudom, hogy mindenkinek megvan a maga gondja-baja, minden fontosabb, minthogy olyan dolgot tegyen valaki, ami nem kell a létszükségletéhez...

Mégis feladatom, hogy biztassam az embereket arra, hogy jöjjenek el prgoramokra, rendezvényekre, legyenek együtt másokkal, tegyenek olyanokat, amikkel segítik a természetet, a környezetüket, vagy másokat.

Most ismét egy akicót kezdtünk szervezni, ahová önkénteseket várunk.

Tegyük szebbé az Ilona-völgyet!

Tisztítási akció, mely után ingyenes bográcsos paprikás krumplira várjuk a résztvevőket a Csevice kúthoz. Ott kötetlenül lehet beszélgetni a napi tevékenységről, természetről, különböző dolgokról a természet ölén.

Az akciót támogatja az Önkormányzat és az Erdészet is.

Szeretettel várunk minden segítő kezet!