Az egyik túrámon két 16 éves fiú beszélgetett, s az egyik azt mondta a másiknak, hogy az "Univerzum nem lájkol téged". Annyira megtetszett, hogy meg is mondtam nekik, hogy a blogom címe lesz, csak kicsit pozitívvá változtattam... kihagytam a "nem" szót.

Mostani nyelven mit is jelenthet ez?

Az univerzum lájkol téged. Valahol fentről, az égiektől, Istentől kapunk egy jelet, hogy nem vagyunk egyedül.

Valami ilyesmit érzek én is most, hogy az univerzum lájkolt engem, jelet küldött, hogy ne adjam fel, nem vagyok egyedül.

Eleget írtam itt a blogban mostanában, milyen nehéz helyzetben dolgozom egy faluban, egy faluért. Folyamatosan próbálnak akadályozni, ellehetetleníteni, rossz híremet kelteni, megbántani, megsérteni, megalázni, mellőzni.

Hatalmas munkát fektettem egy kutatásba, és hogy összefogjak egy szétszakadt, békétlen, gyűlölködő falut.

Szerveztem egy fórumot, ahol bemutattam az idegenforgalmi kutatásról készült tanulmányomat, és se a falu vezetése, se az idegenforgalom szereplői, sem pedig a falu lakói  nem voltak kíváncsiak arra, hogy hol élnek, milyen vélemények születtek a település idegenforgalmáról, milyen lehetőségek, javaslatok vannak.Köszönöm annak a 16 embernek, akik megtiszteltek, és meghallgattak. Kár, hogy nem hallották többen...

Idegenforgalmu kutatással kapcsolatos tanulmány, kiadvány, plakát és minden egy oldalon itt

Mindenki rinyál, hogy nem történik semmi. Folyamatosan szervezek, teremtem a lehetőségeket, és az emberek már csak azért sem mennek el, sőt még lebeszélik egymást is...

Tudom, hogy a legjobb az lenne, hagyni a fenébe, hiszen ha a falu lakói nem akarnak változást, akkor éljenek abban, amiben vannak. Hirdessék, hogy Parád mennyire élhetetlen... Mindenki fél, mindenki otthon ülve várja a csodát, és folyamatosan azt cseszteti, aki tenni akar.

Valaki azt mondta, hogy ha pénzt osztanék, sorban állnának. De másképp nem mozdulnak ki... Senki sem érti meg, ha nem tesznek az életük javításáért, maguktól nem oldódnak meg a dolgaik....

Ma reggel a facebokon láttam egy tesztet, hogy mit látunk meg először egy képen. Annyira passzol rám, hogy nem tudom jobban körülírni, bemásolom ide.

http://zoldujsag.hu/mit-lattal-meg-eloszor-a-kepen-nezd-meg-melyik-tipusba-tartozol-49277

Én az arcot láttam meg először. Ez vonatkozik rám....

Mindennek a jó oldalát látod, de ha nem így lenne, azonnal azt keresed. Optimista, idealista lélek vagy, aki imád élni, lobog benned a tűz, amivel a földre érkeztél. Egyetlen veszély leselkedik rád, az energiavámpírok. Ne engedd, hogy rád telepedjenek! Szívből mosolyogsz még, ha problémák emésztenek is, nem hordasz álarcot senki kedvéért. Ezt nem tolerálják azok, akik viszont csakis álarcok mögött élnek, sokszor érzed magad támadásuk kereszttüzében. Ne engedd továbbra se, hogy hassanak rád!

Úgy döntöttem nem is hagyom.

Persze nehéz elmenni ennyi semmibevevés, bántás mellett, de meg kell tanulnom nem figyelni rájuk, és nem hagyni, hogy elvegyék a kedvem, hogy lehúzzanak a maguk szintjére.

Őszinte és egyenes ember vagyok,  nekem tényleg nincs álarcom, és akiknek van, nem hiszik el, hogy nekem tényleg nincs... milyen is ez a világ...

Az univerzum lájkolt engem, figyelnek ott fenn. Ameddig jó a vendégvisszajelzés, és meg tudok valahogy élni, én bizony teszem a dolgomat.

Töröm a fejem, hogy az égiek hogyan segítettek pl. abban, hogy kaptam egy telefonhívást, ahol a Szilvásváradi Idegenforgalmi EGyesületet keresték. Hogyan kapcsolt az én telefonszámomra? Ez rejtély. a lényeg viszont az, hogy egy 50 fős csoport augusztusban a Szalajkába akart menni, a velem való beszélgetés után azonban úgy döntöttek, hogy Parádon töltenek el egy napot. Így lájkolt az univerzum...:)

Tavaly még rendszeresen vezettem túrákat az Erzsébet szállodának, idén is leegyeztettük, aztán 2 hét múlva rövid értésítés, hogy nem én fogom vezetni az általam kitalált túrákat,hanem belső emberrel oldják meg.

Nem örültem neki, de ezt is el kell fogadni. Arra jó volt azért, hogy híremet vitték, és számos névjegykártyát kértek el tőlem, és már kezdek ismertté válni. Buszsofőrök, vendégek, csoportok is ajánlanak egymásnak... S ez jó.

Ha nem kellek Parádnak, én akkor is Parádért dolgozom...

Idén már három túrát vezettem a vízeséshez, és még lesz 6, ami már le van egyeztetve, és megvolt az első csoport is, akiknek megszerveztem egy napi programját, és átutazóban több mindent megmutattam Parádon és a környéken... :)