Nem vesztem el, de szezon van, és még a levelezéseim is el vannak hanyagolva egy kicsit, de most írhatnékom lett.

Sokszor téma volt már nálam ez a két dolog, mi is az igazság, és mi is a valóság?

Amit igaznak gondolunk, azt lehet, hogy mások másképp látják, és mindenkinek a maga igazsága az igaz.

Mi a valóság? Amit annak látunk, vagy amit a társadalom láttat velünk?

Mostanában sokat találkozom én is azzal a magyarázattal, hogy megvezetik a népet, az embereket. Ami igaz is. Nem kívánok politizálni, ezért egy olyan példát hozok, amilyennek személyes résztvevője voltam magam is valahol, valamikor... többször is.

Legyen pl. egy rendezvény. Saját szememmel láttam, hallottam dolgokat, és érdekes módon más a leírásában teljesen mást írt le, vagy mondott. Vajon melyiken láttuk, hallottuk másként a dolgokat? Szóval mi is a valóság, mi is az igazság?

Független-e a valóság attól, ahogyan mi szemléljük? Ha kamera venné fel a rendezvényt, az a valóságot mutatná? Vagy azt is másképp látnák az emberek?

Személyes nézőpontunk, érzékeink, érzéseink, gondolataink is képesek befolyásolni azt a valóságot, amit észlelünk.

Biztosan volt már mindenki olyan helyzetben, amikor biztos volt a dolgában, hogy látta azon a helyen azt a bizonyos tárgyat, és mikor ment érte, nem volt ott. Ez most akkor érzéki csalódás volt?

Megéltem már olyant is, hogy olyan dolgot is sikerült látnom, amit más nem látott. Ez meg hogyan lehet?

Úgy vélem, hogy a spirituális tanulásom, fejlődésem eredménye ez is, meg hogy emelkedik a rezgés szintem.

Bizony, a valóság és a igazság eltérő lehet az emberek szemszögéből is. Vegyük pl. az én személyemet. az emberek nagy többsége tart szimpatikusnak, de vannak, akiknek nem vagyok az....

Mitől függ? Minden emberi érzékelés, értékrend, elvárások, megszokások, belénk nevelt dolgok, és hogy az agy mit akar látni... ez bizony eltérő lehet.

Az emberektől kinduló hozzáállás elsősorban szubjektív, s elég nehéz objektíven megítélni sok mindent, ha érzékeink, gondolataink befolyásolnak.

Most már nagyon fáradt vagyok - agyilag is, inkább nem folytatom... mert nem tudom hová lyukadnék ki... inkább alszom...