Bűn-e a semmit tevés?

Megkaptam postán Hardi Péter újságírótól a Szabad Föld azon számát, amelyben a portré volt rólam. Azért mégis csak a nyomtatott változat az igazi... Ezúton is köszönöm neki.

Ez pedig az online változat.
Hogy ne álljon meg az idő

S abban olvastam egy cikket, hogy "Tanuljunk meg semmit tenni".

Én is foglalkoztam már a témával, de ez nem is olyan egyszerű.

Szerintem nem bűn a semmit tevés, olyannak is lenni kell, csak nekem valamiért ritkán sikerül ilyent csinálni.

Május közepe óta most volt először szabad hétvégém, amikor nincs más munka, vagy unokázás. Azonban annyira fel vagyok pörögve, hogyha csak úgy próbáltam feküdni az ágyban, szó szerint lelkiismeret-furdalásom volt, hogy most nem dolgozom valamit.

Pénteken elmentem egy kicsit vízközelbe Demjénbe, de ott is kattogott az agyam, hogy a főállásom miatt a többi munkám elhanyagolódott...

Igyekeztem ezeket a gondolatokat kiűzni. Akkor este elmentem R-GO koncertre. Ott is lazultam. Szombaton házimunka, mosás, főzés, anyum sincs jól. Este ismét elmentem Republic koncertre. Ismét lazultam. EGyiket sem bántam meg, és szükségem is volt rá.

Elhatároztam, hogy ma, vasárnap viszont nem csinálok semmit. Ez nem sikerült.

A délelőtt még elment, mert a fáradtság is kijött rajtam, és el-elbóbiskoltam, meg az esős idő is lehangolt. Délután már egy kis adminisztráció, mandalafestés, aztán könyveltem is. S végeztem egy netes tanfolyamot is. Szóval nem megy ez a semmit tevés. Mindig találok valamit.

Pedig tényleg le kell állnom a nyári hajtásból, csak nem tudom, hogyan. Ha pihenni akarok, a gondolatok akkor is kavarognak a fejemben. Megint úgy fog működni, hogy el kell menni az országból is, hogy a sok mindent kikapcsoljam. Ez már bevált  néhányszor.

"Tudnunk kell tétlennek lenni, ami korántsem lustaság. Az álmodozás felüdíti a fáradt a gondolatokat, akárcsak az éjjeli eső az út letaposott füvét. Az álmodozás a gondolkodás vasárnapja." (Henri-Frédéric Amiel svájci filozófus)

Az R-GO koncert óta az egyik dal motoszkál a fejemben, még a Republic számok sem ütötték ki. Ez biztos nem véletlen. Ez olyan érzést indított el bennem, ami még most is tart...