"SEMMI SEM TÖRTÉNIK VÉLETLENÜL!"

Szösszenetek ibizai és parádi életemből és egyéb gondolataim

Legfrissebb hozzászólások
 • lenabelicosa: @mizsima: Köszönöm Marika, ismersz már. Biztosan kilábalok ebből is, már nem is látom olyan sötéten a dolgokat. A hitem is próbára lett téve, de majd kinyílik egy ajtó valahol...
  (2018-11-08 12:48:01)
  Ne maradj egyedül!
 • mizsima: Régóta nem érzek késztetést blogírásra, de olvasásra sem. Így igazából régóta nem tudok rólad, csak felületes facés dolgokat.
  Most meglepődtem egy kicsit azon, hogy mélyponton vagy. De hiszem, hogy ez csak átmeneti állapot és mint eddig mindig nem csak elindulsz, hanem fel is érsz a gödörből. És közben gazdagabb és erősebb leszel. Őszintén szurkolok neked.
  (2018-11-08 11:52:47)
  Ne maradj egyedül!
 • lenabelicosa: KedvesSmaragd, köszönöm.
  (2018-10-04 05:41:41)
  Mementó 2018. szeptember
 • smaragd: Kedves Léna!

  Fogadd őszinte részvétemet! :(

  A versek jók, a képversek pedig igazán Rád jellemzők. Annak örülök, hogy kedvet kaptál újra az íráshoz.
  (2018-10-04 00:19:53)
  Mementó 2018. szeptember
 • lenabelicosa: Köszönöm Magdi néni!
  (2018-06-27 07:41:58)
  Boldogságkeresők...
 • Csikós palne: Én úgy gondolom hogy a kozmikus teremtményei vagyunk mind annyian,de lehet tévedek,De egyet tudok hogy Isten teremtett mindent,még az embert is
  (2018-06-04 23:06:04)
  A földönkívüliek köztünk járnak
 • Csikós palne: Nagyon szép könyvet írtál,s írsz Magdika,nagyon érdekes,és csak gratulálni tudok a munkásságodhoz.
  (2018-06-04 22:54:33)
  Boldogságkeresők...
 • lenabelicosa: morfium - nem én készítettem ezeket, csak beidéztem, illetve a saját meglátásaimmal egészítettem ki. :)
  (2017-12-01 20:47:46)
  Szárnyaló vágyak és erőteljes energiák
 • morfium: Olyan jó vagy a számmisztikában! Javaslom, próbálkozz komplex számokkal is.
  (2017-12-01 19:33:36)
  Szárnyaló vágyak és erőteljes energiák
 • lenabelicosa: Köszönöm. Én is sok mindent megtapasztaltam... az önelfogadás még mindig feladat... :)
  (2017-11-20 19:40:03)
  Kilépés a korlátok közül
14
február
A legszigorubb ember..

A legszigorúbb ember, akit ismerek…

(2011-02-13)

Ez az ember a párom.  Ha könyvet olvas, vagy filmet néz, azonnal kiszűri azokat a hibákat, amik nekem legtöbbször fel sem tűnnek. Engem is nevel, mert ha írok, mostanában én is odafigyelek, s ezért inkább utána járok dolgoknak, minthogy hülyeséget írjak le…

(Sajnos ez a kep helye, mert a locutorioban levo gepek nem engedik ezt sem, a statisztikat sem tudom megnezni, s sok minden nem mukodik meg, s nincs ekezet sem... pendrivon hozom az anyagot, az meg mindig virusos lesz.)

Tovább»

30
november
Az érem másik oldala

Azzal, hogy elhagytam az otthonomat, falumat, országomat számos barát, ismerős egyszerűen eltűnt az életemből. Nagyon nehezen éltem meg, bár tudtam, hogy sok mindent és sok embert el kell engednem, hiszen én jöttem el, így én vagyok az oka annak is, hogy megváltoztak körülöttem a dolgok.


Már néhány hónap után szembetűnt, hogy akikre jó barátként, haverként, ismerősként, munkatársként tekintettem, ez korántsem volt a valóság. Amíg az ember teszi a dolgát, és másoknak is hasznot hajt, addig ott vannak körülötte, de amikor már nem vagyok ott, akkor bizony elfelejtik az embert, s nem érdekli őket tovább a másiknak a sorsa, élete. Kevés emberi kötelék élte túl ezt a távolságot, de néhány túlélte, s nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy ilyen barátokat hozott az életembe.

Volt, aki hatalmas irigységgel reagált, hogy meg mertem lépni hatalmas dolgokat, és azon imádkozott, hogy bukjam bele. Nagyon vettem a negatív energiákat, amiket küldtek felém, ez is egy képesség, vagy áldás, vagy átok, most teljesen mindegy. Sokszor nagyon kellett átfordítanom saját magamat is, hogy ne adjam fel.

Lassan két éve, hogy egy idegen országban élek, s jelenleg az elcsendesedés időszakát élem, ami szintén egy élethelyzet, életfeladat, bízom benne, hogy már nem sokáig tart.

Az érem egyik oldala, hogy sok ember eltűnt az életemből.

Az érem másik oldala, hogy sok új ismeretség jött az utamon. Megéltem azt, hogy az 50. szülinapomon annyi embernek jutottam az eszébe, mint előtte 49 év alatt összesen. Azt sem tudtam, hogy hová, melyik üzenőfalra, vagy közösségi oldalra menjek válaszolni. Kétszáz üzenet után feladtam a számolást. Sok olyan ember is köszöntött, akit nem is ismerek igazán. Vagy csak olvassa az írásaimat, vagy hasonló területen mozgolódik - ír -, vagy csak mert megfogta őket az egyéniségem, vagy bennem valami.

Bizony, amikor feladunk valamit, jobb szóval pedig - elengedünk - akkor mindig jön utána valami új. Ez is személyes tapasztalat.

Most a 30 év alatt hozzám nőtt tárgyak, dolgok azok, amiktől jelen pillanatban is megválok. A házamból eladásra, kidobásra került minden, ami 30 évig az életemet jelentette. Mikor a gyerekeim azt írták, telefonálták, hogy a számítógépsarkom is elkelt, és az ablakon át tudták elvinni, a könny is kicsordult a szememből. Ezt nekem tervezték, az én méretemre. Egy egész szoba sarkot elfoglalt, s nemcsak a számítógépem volt rajta, hanem a kedvenc könyveim, papírjaim, mütyürkéim. Olyan volt nekem, mint egy oltár. A gyertyáknak is megvolt ott a helyük. Most már az sincs. Ha üres lesz a ház, biztosan a vevője is megfog majd érkezni. S remélem, hogy ha ez az elengedés is lecseng, akkor itt az új hazámban is jön valami új, nagy változás megint.

Ma reggel is könnyeztem, hiszen ismét sok üzenet várt, még itt a blogban is. Hálás vagyok, és tiszta szívből köszönöm mindenkinek, hogy eszébe jutottam, és vette a fáradtságot, és üzent nekem valamilyen formában.

Ugyanakkor lelkiismeretfurdalásom is lett, hiszen én nem igazán figyeltem másokét...

Biztosan megbocsátják nekem...

ISMÉT KÖSZÖNÖM MINDENKINEK, HOGY E KEREK DÁTUM MÉGIS EMLÉKEZETES MARAD VALAMIRŐL. ARRÓL, HOGY TÖBBSZÁZ EMBER FIGYELT RÁM!

K Ö S Z Ö N Ö M !

28
november
Kinek mit is jelent a karácsony

Az ünnephez közeledvén, sok ember már a karácsony hangulatában van, díszít, ajándékokat vásárol, stb.

Nekem sosem volt ez nagy ünnep. Gyerekkoromban nem igen volt tartva, még karácsonyfánk sem nagyon volt. Én a házasságomban már leraktam valaminek az alapjait, azonban minden szenteste veszekedésbe, sírásba fordult, és 21 évig azt mondtam, hogy törölhetnék ezt az ünnepet a naptárból. A válásom után pedig hiányérzetem lett, hogy egyedül vagyok, s mikor a gyerekek is kierpülnek, önálló életük lesz, akkor aki egyedül él, az bizony nagyon nehezen éli ezt meg. Sok mindent megtapasztaltam, és még mindig nem jelenti nekem azt a bizonyos szeretet ünnepét.

Idén is távol leszek a családomtól, s a párommal kettesben leszünk, s nem igen lesz fánk se, s más se. Itt nem nagyon tartják ezt az ünnepet, a karácsony, mindössze 1 napos. A csinnadratta az megvan, a hatalmas fát már felállították a Vara de Reyen, s kivilágítottak néhány épületet is. Az első képen daruval állítják a fát néhány nappal ezelőtt, a másikon pedig már áll, bár ez a kép tavaly készült, de majdnem ugyanolyan most is a fa.

Itt január elején van nagy ünnep, a Három királyok ünnepén.

A boltokban kimérve lehet kapni apró csomagolású valamiket. Kimondott szaloncukrot még nem találtam. A minap vettem egy negyedkilót ezekből a csemegékből, aminek kilója 9 euró, tehát ez sem valami olcsó mulatság. NÉhány kis formátlan gombóc hasonlított a zselés szaloncukorra, csak kétszer akkora volt egy db, mint otthon. S a legtöbbnek az ízesítéséhez azt használják, mint otthon volt a medve cukor, vagy bocskorszíj. Amire az volt ráírva, hogy marcipán... az nekem ízre nem is hasonlított a marcipánra. Néhány azonban kimondottan finom csokoládé féleség volt.

24
november
Változok a főzés terén is

Ismét felkerültek letölthető írások a honlapomra. A címük: Cenzúrások már megint dolgoznak és a DNS változások. Az első íróját nem tudom ki, de nagyon jó kis eszmefuttatás az őstörténetünkről.

Letölthető anyagok

Ma készítettem egy jó kis káposztát nemzetközi alapanyagokból. Most már kezdem felatálni azokat a dolgokat a szigeten, amiket érdemes felhasználni, mert sajnos a spanyoloknak sok minden nincs, ami a mi szájízünk szerint való. Nem igazán érzem a késztetést a spanyol konyhára, inkább a magyar kajákat népszerűsítem itt is.

Vannak alapanyagok, amikért a Lidl-be kell menni, vannak, amikért a román boltba, vagy a Sparba, vagy a Hipercentroba, vagy egy Erosciba.

Vettem jó német savanyú káposztát,  ibériai sertés apró húst, ibisenco darált marhahúst, spanyol rizst, ibisenco hagymát, fokhagymát, román szalonnát, kolbászt és magyar fűszereket. S mikor kész lett megfejeltem francia tejföllel. :) S azt mondta erre ma Padre - hogy ez pont olyan lett, mint az édesanyjáé volt Magyarországon. :)

Én meg itt tanultam meg jól főzni. Magyarországon nem szerettem, megcsináltam, amit meg kellett, de sosem voltam egy konyhatündér. Lehet, hogy a korral is jött ez a változás, vagy pedig egy eddig rejtett oldalamat aknáztam ki, nem tudom. A lényeg, hogy most szeretek főzni, és néha már sütni is. Magyarországon ritkán sütöttem, azt mondtam mindig, hogy amíg anyum süt, én nem fogok... most viszont már rá vagyok kényszerítve, s legtöbbször élvezem is. :)

 

27
szeptember
Bizony, sok filmnek lehet reális alapja

Sokféle mende-monda terjeng a földönkívüliekről, s biztosan meg is oszlik a vélemény róluk. Magam is hiszek abban, hogy létezik a Földön kívül is élet, más bolygókon, csillagrendszerekben, s vannak UFO-k is.  (Ez a kép a Roswelltben, egy idegen lény boncolásán készült. Láttam a filmet egy UFO kongresszuson. Persze sokan azt mondják erre is, hogy hamisítvány, én nem így érzem, mindenki maga dönt, hogy mit gondol, vagy miben hisz... Viszont jó, ha tudunk ezekről is...)

Sok - főleg amerikai - film témája volt már az, hogy léteznek, s köztünk is vannak, ám a nagyhatalmak ezt igyekeznek eltitkolni az emberek elől. Ma egy írás akadt a szemem elé, ami egészen jól leírja, hogy Amerikában máshol is folytattak kísérleteket, s hogy vannak olyan földönkívüliek, akik az új világrend megvalósítását támogatják. Persze azért vannak olyanok is, akik ezt nem akarják hagyni...

Sejtem, hogy most sok olvasóm legyint egyet, hogy ez hülyeség... mielőtt így döntene, olvasson bele ebbe a jegyzetbe, s döntse el maga, hogy mit gondol róla. Most már az is napvilágra került, hogy nemcsak az 51-es körzetben, Roswelltben vannak az USA-nak olyan bázisai, ahol találhatóak bizonyítékok arra, hogy léteznek...

Dulce, Új Mexico

S egy kis idézet a cikkből:

"Az Új-Mexikó állambeli Dulce közelében, a Jicarilla Apache Indian Reservation területén lévő Archuleta-fennsík alatt majdnem két mérföld mélyen található létesítmény létezéséről nagyon kevesen tudnak a világon. Itt van a Föld legelső és fő egyesített USA-kormány/idegen biogenetikai laboratóriuma. Ezen kívül több másik is található Colorado, Nevada és Arizona államok területén.

A többszintes létesítmény legalább hét ismert szinttel rendelkezik, valamint egy központtal, amit a bázis biztonsági személyzete irányít. Lefelé haladva egyre szigorúbbak a biztonsági intézkedések. Több, mint háromezer real-time kamera található szerte a komplexumban a kulcsfontosságú pontokon (kijáratok és bejáratok). A Dulce közelében lévő biztonsági kijáratok száma meghaladja a százat. A legtöbb az Archuleta-fennsík közelében van, mások délre, Dulce Lake-nél, vagy keletre, Lindrith közelében. A mélyebben található szekciók természetes barlangrendszerekbe csatlakoznak.

A Szürkék:
A legtöbb idegen az 5., 6. és 7. szinten tartózkodik, szálláshelyük az 5. szinten van. Az idegen faj, akik a komplexum legnagyobb részét irányítják, a Szürkék, akiket ma már az Új Világrend ellenségeiként tartanak számon. Az ötvenes években nagyszámú embert használtak kísérleteikhez. A hatvanas években ez az arány megnőtt, a Szürkék kezdtek gondatlanná válni, tevékenységük pedig öncélú lett. A hetvenes évekre igazi szándékaik nyilvánvalóvá váltak, de a kormány "Különleges Csoportja" továbbra is falazott nekik. A nyolcvanas évekre a kormány végre felfogta, hogy nincs védelem a Szürkék ellen. Ezért intézkedéseket hoztak, hogy felkészítsék a lakosságot a nem emberi, földönkívüli lényekkel való kapcsolatra. Egy lehetséges szövetséges, a Reptoidok a Szürkék ellenségei, kapcsolatuk igencsak feszültséggel teli. A Szürkék egyetlen ismert ellensége a Reptilliai faj, akik úton vannak a Föld felé.

Egy Thomas C. nevű ember, aki az ún. "Dulce-papírok" ellopása révén vált ismertté, azt állítja, hogy több, mint 18.000 Szürke van a Dulce-bázison. Azt is elmesélte, hogy egy kollégája hogyan találkozott szemtől szembe egy hat láb magas Reptoiddal, aki a házában materializálódott. A Reptoid nagy érdeklődést mutatott a falon található, Új-Mexikót és Coloradót ábrázoló térképek iránt. A térképek tele voltak színes gombostűkkel, amik a az idegenek által elkövetett csonkítások, eltérítések, idegenek barlangjainak, UFO-aktivitás, repülési útvonalak, ősi romok vagy feltételezett idegen földalatti bázisok helyeit jelölték."

25
augusztus
Mire is jó egy közösségi oldal?

Nem tudom, hogy a lassú netem-e az oka, de az iwiw-re pl. napokig nem sikerült feljutnom, mozillával egyáltalán nem, ma az expolerrel nagy nehezen. Gondoltam, működik, hiszen értesítéseket kaptam, csak nekem nem sikerül bejutni.

Mikor utoljára ott jártam, 1343 ismerősöm volt, most már csak 1334, aztán volt két jelölésem, azt visszaigazolva, ismét 1336 van, viszont már hónapok óta liftezik 1330 és 1347 között. Kevés időt vagyok ott, már nem keresek ismerősöket, ha valaki bejelöl, azokat visszaigazolom, ha ott írnak, akkor válaszolok. Hol vannak már az ok a szép idők, amikor ott elresztettem egy körlevelet, s hipp-hopp létrehoztam egy tanfolyamot, egy pályázathoz találtam társakat, szerveztem egy túrát a Pilisbe, egy kirándulást az Ilona vízeséshez, vagy csak baráti találkozókat, összejöveteleket. Erre már az iwiw mostanság nem való. Kaptam egy rakás értestést, hogy 5 levelem is van, s mikor sikerült belépnem, nem volt csak egy, s körüzenet is csak egy. A szuper üzenőfalon olyan üzenetek voltak, amiket nem is nekem szántak. Amikor írtam körlevelet, az ismerősök 90 %-a olvasatlanul törölte ki.

Ott van a Hi5. Ez az az oldal, ahol az ismerősként visszaigazolt emberek 90 %-át nem ismerem, ráadásul a 60 %-uk külföldi. Amikor próbáltam kapcsolatot teremteni, pl. itt Spanyol honban élővel, ha már egyszer bejelölt engem, választ sem kaptam. Az üzenetek szinte mind MLM üzletekről szólnak, vagy képes jókívánságok, vagy pedig nyíltan szexre invitálók. Ide már hetek óta nem is léptem be, mert nem érdekel.

Facebook. Sokáig nem regiztem ide, most se sokat vagyok ott sem. Ha jelölnek visszaigazolom, ha írnak, válaszolok, néha elolvasom az üzenőfalat, egy-két írást, megosztást. Jó volt, mert meg tudtam osztani ezt a blogot azzal a hellyel is, s az iwiw-en is. Ezen a két helyen voltak visszajelzések, hogy kedvelik, vagy pedig ott írtak üzit a blogra reagálva. Most nem tudom megosztani, mert azt mondja, tiltott tartalom van. Ha belépek, és ott teszem be a linket, akkor meg ok. Most nem tudom, hogy a blogger.hu-nál, vagy a facebooknál van a hiba...

mvyp. Itt még kevésbé vagyok jelen. Leginkább iskolás gyerekek, a volt munkahelyemről jelölgetnek. S épp ma olvastam egy üzit, amit az egyik gyerek írt még májusban. Le is hidaltam. Talán másodikos volt az általánosban 2 éve, mikor még én is ott voltam... Hogy mit meg nem engednek maguknak...Unokám lehetne...

Network. Itt is vagyok néha, de ott nem is annyira az ismerősök végett, hanem néhány klubos oldal miatt, mert vannak érdekes témák. sajnos nagyon elszaporodtak a körlevelek.

Netlog. Ide már csak akkor lépek be, ha kapok egy üzit...

A Ning.com-os helyek fizetősek lettek, a zömük megszűnt, így én is elmaradtam onnan...

Stb. Még van sok hely, de már nem tudom a jelszavamat se, olyan régen léptem be, újakba pedig már nem regizek, hiszen a meglévőket sem használom ki.

Most úgy érzem, ha selejteztem az e-mail címeknél, a telefonszámoknál, ezeknél az oldalaknál is fogok. Úgy voltam vele, hogy jók lesznek majd valamire, most már nem így érzem... Sajnos!!!

23
augusztus
Semmi sincs véletlenül

Mikor a gépről mentettem az adatokat, szerettem volna az e-mailes címlistámat is, azonban a gépről eltűnt és nincs sehol, nem tudtam a telepítés után újra betenni az outlokba. Bár lehet, hogy a vista levelezőjéből nem is ment volna. Most az a helyzet állt elő, hogy nincsenek címeim. Igaz, az iwiw-ről, vagy a netes fiókból tudnék összeszedni, ám nem fogok. Úgyis szelektálni akartam. Most, ha valaki szeretne velem kapcsolatot tartani, akkor írnia kell nekem, mert most nem igen fogok. S a páromnak adtam a független telefonomat. Benne volt vagy 270 telefonszám, s azokat is töröltem, mert zavarta, hogy annyi szám volt benne, akiket ő nem is ismer. Néhány szám megvan a másik telefonomban is, ám a magyar számok abban voltak... Most azért majd kíváncsi leszek, hogy hány ember fog engem megkeresni a többszázból... Semmi sem történik véletlenül.

Úgy döntöttem, hogy októberben ismét belülök az iskolapadba. Egy komoly nyelvtanfolyamra megyek, amiből biztos nem fogok eleinte egy kukkot sem érteni, mert nem lesz ott senki, aki magyarra fordítaná, de ha magamtól nem megy a nyelv, még ezt megcsinálom... Ahol korábban laktunk, nem tudtam volna eljárni, de most két utcával odébb lesz az iskola. Egy év kerül 10 euroba, s ez több éves, s talán még lehet valami szakirányt is majd felvenni, mert egy középiskolában tartják.

Nagyon intenzív az áloméletem, ismét született egyből egy novella. A honlapomon olvasható:

Hódolj nekem!

Ismét kaptam egy jó kis körlevelet. Most ebből is idézek... már nem küldöm tovább, mert nincsenek címeim... aki itt jár, az el tudja olvasni.

A Földön egy evolúciós ugrásnak vagyunk szemtanúi és résztvevői. Ennek megfelelően az Isteni Terv (amely alapján az Ember megalkotásra került) megváltozott és folyamatos fejlődésben van. Az ember eredeti fényterve, az axiatonális vonalak struktúrája. Az „új ember” fejlettebb, mint azok az emberek, akik 13.000 évvel ezelőtt, az emberi tudat lesüllyedése (a sötétség korszakának beköszönte) előtt voltunk.  A ’Kapcsolatteremtő gyógyítás’ nem csak és nem elsősorban egy energetikai munka, inkább fény- és információátadás. A ’Kapcsolatteremtés’ egy beavatás, egy óriási frekvencia ugrás, egy új minőség, mely által egy új, magasabb rendű, sokkal magasabb tudatosságú ember születik meg. Minden szinten teljes átalakulást okoz, mivel a jelenlegi energetikai struktúrádat kódolja át folyamatosan olyan módon, hogy képes legyél fokozatosan az ötödik dimenziós szintre emelkedni.

Egy új emberi lény születik, ha nem is azonnal, de beindul a folyamat, megszűnik a karmikus múlt, utána már csak az történik, amit ott és akkor teremtesz. Ha a tarot kártyákkal akarnám jellemezni a Kapcsolatteremtést, akkor az Áttörés kártya jut eszembe, mivel szó szerint ezt okozza: kitörést a régi blokkok közül, a régi játszmákból, a magad köré emelt falak közül. Az, hogy ez a kitörés, áttörés mennyire gyorsan vagy lassan zajlik nálad, az a lelked és személyiséged tempójától és pillanatnyi élethelyzetedtől is függ.

Ez egyeseknél azonnal érződik, de sokaknál viszont nem nyilvánvaló akkor és ott, inkább úgy tűnik egy ideig, mintha nem változna különösebben semmi. Az ember nagyon hozzá tud szokni dolgokhoz, nehézségekhez, ezért sokszor el sem hiszi, hogy ezek a dolgok tényleg megtörténhetnek.

Mesélj ezekről a dolgokról a családodnak, rokonaidnak, barátaidnak, hiszen nagyon fontos, hogy minél több ember elkezdjen változni, kilépni a betegségek és félelmek körforgásából...

3
augusztus
Egy rövid hét Magyarországon

Egy rövid hét Magyarországon

(Benyomások, gondolatok, érzések, élmények.)


Hirtelen ötlettől vezérelve – találtam olcsó repülőjegyet – döntöttünk úgy, hogy egy hétre hazamegyünk. A döntés utólag nézve, nem volt jó döntés, hiszen rövid is volt, drága is volt. Igyekeztem, s most is igyekszem a jó benyomásokra, élményekre emlékezni.

Egy hétig úgy pörögtem, mint a búgócsiga, nosztalgiáztam kicsit, hiszen évtizedekig így pörögtem.

A spanyol mentalitás azonban rám is rám ragadt, és önkéntes remeteségem, elszigeteltségem idején, az elcsendesedés időszakában sok mindent megértettem, megtanultam, megtapasztaltam.

Bár sok fájó szembesülés ért, úgy érzem, hogy ez is a tisztulási folyamat része.

Most a szép, kellemes, örömteli emlékekről, érzésekről, gondolatokról, benyomásokról írok.

A legcsodálatosabb a gyerekeimmel való találkozás, együttlét volt.

A lányomra mondhatnám azt, hogy büszke vagyok, azonban a mai érzelmi és gondolatvilágommal már azt mondom, hogy hálás vagyok a sorsnak, hogy ilyen gyermekem van.   A lerobbant laptopomat újjávarázsolta. Nem informatikus, de férfiakkal is felvehetné ezen a téren a versenyt. Végre megszabadultam a Vistától. Felborítottam az életét, hiszen neki kellett jönni értünk, és vinni a reptérre. Ő fuvarozott fodrászhoz, haza anyuhoz. Három éjszakát is náluk aludtunk.

A sok hitel miatt a lányom és a vőm is két állásban dolgozik, mégis kétséges, hogy bírják majd. Elkeserítő a helyzetük, s még nagyon sok embernek, nekem is… a hitel engem is nagyon padlóra tesz… Jöhetne a csoda, hogy valaki megveszi a házamat!!!

Amiről most írok, az sem hétköznapi dolog.  A lányom ugyanis a főállása mellett éjszakánként egy női sofőrszolgálatnál dolgozik, és olyan emberek autóját fuvarozza haza, akik már ittak, s teszi ezt szintén nő létére Budapest és környéke területén. Először nagyon aggódtam, de most láttam, ahogyan Pesten cikázik, olyan utakon megy, amelyeken még sosem jártam. Én annak is örülök, hogy vidéki létemre, megtanultam, annyira közlekedni Pesten, hogy néhány útvonalat már ismerek.

S egy éjszaka többféle autót is vezet… ez nekem már sok lenne. Én, ha egy idegen autóba ülök, először izgulok, le is fullad a kocsi, stb. A lányom pedig bátran teszi a dolgát.

A fiam nagyon jó lelkű gyerek. Kölcsön adta az autóját, míg az egri programokat megvalósítottam. Sejtem, mennyire félthette, meg engem is… S ő is fuvarozott, szabit vett ki, hogy velem legyen egy kicsit. Olyan jó volt látni, hogy ő is párra lelt, és vannak terveik, vágyaik. Mennyi megoldásra váró feladat… Mennyi tapasztalni, tanulni való vár még rájuk…

Olyan jó érzés volt, mikor megöleltem őket…

Anyum szeméből az öröm könnyei peregtek, mikor megöleltük egymást. Neki hiányzom a legjobban.  Mégis elfogadta, hogy távol, egy idegen országban kezdek új életet. Igaz, ha beszélünk, mindig megkérdezi: - biztos, hogy nem jöttök még haza?

Kinyomtatva vittem neki a verseimből, pl. amit a macskám búcsújához, vagy a fiam 26. születésnapjára írtam. Ismét könny csordogált a szeméből…

Az egri találkozó is jól sikerült. Várakozáson felül, 17-en voltunk. S bár több emberrel szerettem volna találkozni, elfogadtam, hogy részben a nyár, az elfoglaltságok, illetve egyéb tényezők miatt csak ennyien voltunk. Jó érzéssel töltött el, hogy vannak még közösségek, ahol nem felejtettek el, s gyakran emlegetnek, hogy vajon mi lehet velem itt a messzi távolban. Voltak munkatársi, természetgyógyász és civil szférabeli ismerősök, barátok, rokonok, amatőr író pályatársak, iskolatársak.

Jó érzés volt köztük lenni… Mikor éjjel hazafelé autóztam, szokás szerint sok minden lefutott a szellemi képernyőmön…

Ha legközelebb megyek, több idő kell, ám még jobb lenne, ha most már a szeretteim tudnának idejönni…

Írtam egy verset is. A címe: Búcsúzom (Temetem a múltam)

A honlapomon olvashatjátok...

http://lenabelicosa.5mp.eu/web.php?a=lenabelicosa&o=t44OJIIT6a

A fotón az eladó házam van, amit most már elengedtem... mikor benne voltam, már nem éreztem otthonomnak... talán most már jön a vevője. :)

6
július
Mi is az a klímax?

Harmincévesen, mikor az idősebb kolleganőim kinyitogatták az ablakot, elképzelni sem tudtam, hogy milyen lehet az a bizonyos hőhullám. Nos, engem is megkeresett. Most már egy éve is van, hogy érzem a különböző tüneteket. A nők nagyobb része jobban megérzi, ahogyan utánanéztem, s vannak, akik szinte észre sem veszik. Úgy vélem, ha olyan aktív életem lenne, mint volt még két éve, lehet, hogy én sem vennem fel ennyire?

A hőhullámokat elviselem. Az van, hogy egész nap kiver a víz, hiszen 34-38 fok van, s a lakásban is 26 felett. Itt sincs légkondi. Vannak fájdalmaim is, de ami nekem most a legaggasztóbb, az a súlygyarapodás. Néhány éve már gondot okoz, de nyáron mindig sikeresen leadtam belőle. Most viszont nem mozdul, pedig már egy féléve nagyon figyelek arra, mit eszek, és sokat mozgom is. Volt, hogy 1,5 hónapig nem ettem húst se, próbálkoztam méz-fahéj kúrával, 2 hónapja a banánreggelis kúrát csináltam. Nem eszem csokit, édességet, sőt még a kóláról is lemondtam. Kenyeret se nagyon eszek. Eszem az olajos magvakat a kálcium miatt, édesség helyett datolyát, ha már nagyon kívánom. több a zöldség és a gyümölcs, tejféleség. Minden héten kétszer-háromszor tornázom, hetente kétszer gyalogolok 4-5 km-t és napjában háromszor lépcsőzöm fel a harmadikra, meg le. S izzadok mindennap, s alig eszem valamit, mert nem is kívánom az ételt. S a mérleg meg azt mutatja, hogy híztam, nem azt, hogy fogytam... :) Ki érti ezt?

Ma utána olvastam ezeknek a dolgoknak, s sok hasznos infot kaptam. Csak nehéz elfogadni néhány dolgot, de úgy hiszem kell. Attól még nők maradunk... :)

2
július
Magyarország felé

Sajnos a laptopom már nagyon vacakol, sokszor reikizem, hogy működjön, és kérem, hogy kitartson, míg haza tudok menni. A netem is 10-20 kbittel jön, úgy, hogy a legtöbb oldalt meg sem tudom nyitni. Ezért aki az iwiw-en írt, és nem válaszoltam, azért van, mert meg sem nyitja. Ide is nehezen jutok fel. :((((

A lényeg azonban az, hogy három hét múlva Magyarországon leszek, igaz, csak nagyon rövid időre, 6 napra, s sajnos csak egyedül, mert a párom dolgozik. Hiányoznak a gyerekeim, anyum és a gépet is rendbe kell tetetnem. Megfordulok majd Dunakeszin, Bp-en, Tatabányán, Bodonyban, Parádon és Egerben. Itt is üzenem, hogy ha valaki szeretné a könyvemet dedikáltatni, akkor ezeken a helyeken leszek elérhető. Kérek mindenkit, hogy e-mailben írjon, mert bizonytalan a netem, s a gépem is, a mailokat, ha máshogyan nem, de egy netező helyen biztosan megnézem.

Egerben lesz egy sajtótákékoztató, ami után lesz dedikálási lehetőség is. S Pestren is össze lehetne jönni egy helyen valahol, jó lenne sok emberrel találkozni, remélem, hogy néhányatokkal sikerül majd. Ezek az időpontok majd kialakulnak, ha tudok biztosat, majd jelzem itt is, körlevélben és iwiw-en is.

Tegnap munkába menet, az járt az eszembe, hogy "senki földje". Bizony van ilyen a szigeten. EGy dombra mentem fel, s ahol kezdődik az erdő, egy munkás taligával vitte a sittet az út mellé, a fák alá. Az út mellett két oldalt telítve van szeméttel, mert ott egy jó darabon nincsenek házak. Sok helyen térdig érő gaz van. A szigeten egyébként erre nem igazán ügyelnek. Sok helyen elszárad magától, de attól a dzsumbuj még megmarad. Az viszont bztos, hogy a parlagfű magasabb nálam. Itt nem kell levágni. Valahol olvastam, hogy valójában az egy gyógynövény. Kár, hogy beetetik a népet, hogy attól allergiásak. Én nem hiszem. S olyan hely is van a szigeten, hogy magánterület - erdőbe se lehet bemenni. S az utóbbi a gyakoribb.

Ma is megyek arra, talán egyszer majd kirándulok abba az erdőbe, csak fáradtan már nem sok kedvem van ott hegyet mászni. De majd eljön ennek is az ideje. :)

Nem sikerült képet se beillesztenem ide, mert az se működik. Nem tudom, hogy a gépem, a lassú net, vagy a blogger.hu  hibájából.

De ezen a linken meg lehet nézni.

a könyvem borítója


15
június
Pislákoló napsütés

Szürke fellegekkel indult a nap, mint már a sokadik mostanában, s eső is szitált, ami nem jellemző Ibizára ebben az évszakban, de hát itt is felborult a vilá rendje, mint már írtam  néhányszor. Annyira küldtem Mo-ra a jó időt, hogy most meg itt lett változékony. Igaz, itt 20 és 26 fok között ingadozik, nem úgy, mint otthon.De már kisütött a nap, mégha csak felhők szűrt fényével is. :)

Végre, végre a hétvégén hoztak nekem dolgokat Mo-ról. Így végre a kezembe vehettem a Napszilánk c. Antológiát, melyben nekem vannak 10 oldalon keresztül írásaim. Ez a harmadik könyv, amihe már közöm van. S még mindig nem érzem magam írónak, azért tudom, hogy leszek, tanulok, publikálok, fejlődöm... Mindennek sora van. S még két pályatársam könyve is megérkezett, úgy hogy most lesz olvasnivalóm egy ideig. :):)

Kaptam rejtvényújságokat is. A lányom küldött dvd-ket, most filmeket is tudunk nézni.

Hoztak magyar fűszereket, a páromnak is lett Erős Pista, s ami a legjobban vágyott volt - túrót.

Most nem tudom, hogy azzal a kevéssel mit csináljak, tésztára tegyem, vagy sütibe? Úgy döntöttem tészta lesz, igazi otthoni fodros tésztával, s sajnos itteni bacon szalonnával, mert itt nincs füstölt szalonna. S ha marad egy kis túró, túrófánknak még elég lesz. :)

Annyira bánt, hogy nem működik itt helyesírásellenőrzés, pedig úgy emékszem, hogy mikor blogos helyet kerestem, erre figyeltem, s mintha az első bejegyzésnél még működött volna, azóta se. A honlapomon is ugyanígy jártam. Hogy én állítottam-e el valamit, nem tudom. Bocs a hibákért, nem igen olvasom vissza, amiket írtam.

Remélem Mo-on jobb az idő.

http://lenabelicosa.5mp.eu


12
június
Marad a gyerek, ha játszik

Most aztán tényleg bebizonyítottam, hogy mennyire igaz ez a mondás. Mostanában sok embert láttam Ruibk kockával a kezében, és én is kerestem, hogy veszek egyet, de nem találtam. A párom viszont valahol igen, mert tegnap meglepett, s hozott valahonnan egyet. Igaz nagyon vásári portéka, alig lehet tekerketni, de azért mégis csak egy "magyar" találmány. Amikor ez a köztudatba került, talán a nyolcvanas években? Akkor nagyon ment a kirakása, ám azóta sem volt a kezemben, és most halvány fogalmam sincs, hogyan kell kirakni. Úgy hogy tegnap este óta tekergetem, csavargatom, és még nem jöttem rá. Egy bizonyos szintig már eljutottam, ám még nem sikerült teljesen kirakton. Nem adom fel... Tehát marad a gyerek, ha játszik. :) Ugyanakkor nem értem, hogyan felejthettem el, hiszen nagyon gyorsan képes voltam kirakni. Még egy-két tekerés eszembe jut, ám még nem látom hozzá az összefüggést. Közben eltelt vagy huszonöt év. Az biztos, hogy ez a logikai játék igazi csemege lett a világon. Ezen a szigeten sok féle nép megfordul, él, s láttam mindnek a kezében. Akár a filmeken...

A Sudokuval is így voltam. Talán két éve akadt az első a kezembe, azóta nagy művelője lettem. Itt is lehet kapni, a spanyol kiadványok nagyon gyengék, pillanatok alatt megcsinálom. A német újság az nívós. Némelyiket fel is adom. Most olyant vettem, amiben  három fokozat is van, s 350 db. Úgy voltam, ezzel is elleszek egy jó ideig, ám most félreteszem, mert izgatja a fantáziámat - újra - a Bűvöskocka. Azért valaki súghatna, hogy hogyan is volt ez rég... :):)

7
június
Emlékezés

Mikor a szigetre költöztem, a 13 éves cicámat anyum fogadta be, s szerencsére megmaradt és megszokott. Sajnos most örökre elment. Ma megsirattam és egy verset írtam az emlékére, amit elolvashattok a honlapomon.

Lena Belicosa honlapja