"SEMMI SEM TÖRTÉNIK VÉLETLENÜL!"

Szösszenetek ibizai és parádi életemből és egyéb gondolataim

Legfrissebb hozzászólások
 • lenabelicosa: KedvesSmaragd, köszönöm.
  (2018-10-04 05:41:41)
  Mementó 2018. szeptember
 • smaragd: Kedves Léna!

  Fogadd őszinte részvétemet! :(

  A versek jók, a képversek pedig igazán Rád jellemzők. Annak örülök, hogy kedvet kaptál újra az íráshoz.
  (2018-10-04 00:19:53)
  Mementó 2018. szeptember
 • lenabelicosa: Köszönöm Magdi néni!
  (2018-06-27 07:41:58)
  Boldogságkeresők...
 • Csikós palne: Én úgy gondolom hogy a kozmikus teremtményei vagyunk mind annyian,de lehet tévedek,De egyet tudok hogy Isten teremtett mindent,még az embert is
  (2018-06-04 23:06:04)
  A földönkívüliek köztünk járnak
 • Csikós palne: Nagyon szép könyvet írtál,s írsz Magdika,nagyon érdekes,és csak gratulálni tudok a munkásságodhoz.
  (2018-06-04 22:54:33)
  Boldogságkeresők...
 • lenabelicosa: morfium - nem én készítettem ezeket, csak beidéztem, illetve a saját meglátásaimmal egészítettem ki. :)
  (2017-12-01 20:47:46)
  Szárnyaló vágyak és erőteljes energiák
 • morfium: Olyan jó vagy a számmisztikában! Javaslom, próbálkozz komplex számokkal is.
  (2017-12-01 19:33:36)
  Szárnyaló vágyak és erőteljes energiák
 • lenabelicosa: Köszönöm. Én is sok mindent megtapasztaltam... az önelfogadás még mindig feladat... :)
  (2017-11-20 19:40:03)
  Kilépés a korlátok közül
 • Pálné: Ne legyél elégedetlen magaddal, mert csodálatos életet élsz, és tudd, hogy minden amit csinálsz csodálatos.

  Én rájöttem arra, hogy az első dolgom, szeretni magam, és feltétel nélkül elfogadni, amilyen vagyok. Persze ezt nem azt jelenti, hogy nem akarok változtatni, csak a most állapotát fogadom el. Régebben én is mások irányítása szerint éltem, de most már tudom, a saját életemért én vagyok a felelős, rajtam múlik, hogy milyen minőségben akarok élni. Persze ez nem mindig sikerül, de akkor keresem a megfelelő megoldást. Katolikus családban nőttem fel, hiszek Isten létezésében, de nem úgy, mint ahogy a vallások tanítják. Bennünk létezik, mint minden létezőben, szeretet energia formájában, és ennek megfelelően élek, a Krisztusi tanítások szerint. A mai világunkban ezt nem könnyű, de mindig kapunk esélyt a változtatásokra. Arra is rájöttem, vannak olyan dolgok, amit ha nagyon akarunk megvalósítani, de mások szabad akaratát ezzel befolyásoljuk, akkor megkapjuk érte a tanuló leckénket. A párkapcsolatoknál nyitottnak kell lennünk, ne ragaszkodjunk előre, hogy milyen partnert szeretnénk. Csak akkor döntsünk, amikor a jelentkezőt el tudjuk fogadni feltétel nélkül úgy, hogy a mi saját érdekünk nem sérül. Ezt már megtapasztaltam.
  (2017-11-20 11:50:31)
  Kilépés a korlátok közül
 • lenabelicosa: Kedves Klári, én is köszönöm, hogy itt jártál, és elolvastad az írásaimat. :)
  (2017-11-08 08:45:15)
  Dél-Erdély 4.
4
november
Interjú Lukács Attilával és egy játék

2017. szeptember 27. és október 1. között Erdélyben jártam. Nagyon vágytam már oda, és sok mindent sikerült látni azokból a helyszínekből, amelyeket még májusban skicceltem le egy noteszbe. Ha az eredeti tervem szerint saját autóval, saját szervezésben járom be a helyszíneket, bizony nem lett volna ilyen csodás élmény, mert egy idegenvezető olyan dolgokat is tud, megmutat,amit nem ismertem volna meg, bármennyit is olvastam volna utána.

Az utazás alatt remek kísérőnk volt, Lukács Attila személyében, aki maga is Erdély szülötte, s ízes beszédével, lexikális tudásával, nagy tapasztalatával, helyismeretével, valamint sok legendával, történeteivel teljesen elvarázsolt. A buszon ülve felvillanyozva hallgattam a szavait, és lelkesedtem, éreztem, hogy meg kell örökíteni, tovább kell adni azt a sok információt, amik nem mindenki előtt ismertek.

Így született a négy részes blog sorozatom is, melyben igyekeztem nemcsak képeken megmutatni Dél-Erdély csodálatos látnivalóit, hanem olyan információkat is közölni, amiket az utazás során hallottam. Most őt szeretném bemutatni, hogy mások is kedvet kapjanak olyan erdélyi utazásokhoz, ahol ő kalauzolja az embereket.

 

 

 

Tovább»

16
október
Az örök sötétség fogságában

Szerdán az Alföldön jártam, most Szolnok volt a célállomás. Dilemmáztam, hogy kocsival menjek-e, de olyan rossz emlékeim vannak az ottani közlekedésről, akárhányszor voltam, mindig sikerült eltévednem, olyan rosszul vannak kitáblázva az utcák.

Tovább»

12
október
A rezgés törvénye, és egy játék

Kurt Tepperwein könyve sokáig a bibliám volt. Szellemi törvények a címe. Sajnos ez a könyv is Ibizán maradt, de azért emlékszem  néhány dologra, és szerencsére más is feldolgozta ezt a könyvet, és ma az internet világában már mindent meg lehet találni.

Tovább»

3
augusztus
A másik szemem is sír, és egy játék...

Tényleg próbálom megérteni, hogy nekem miért nem sikerül elsőre olyan könnyen dolog, mint másoknak...

Tovább»

1
november
Álmokból valóság - interjú magammal

ÁLMOKBÓL VALÓSÁG

Interjú magammal

Melba (Kávészünet): Szivárvány a felszín alatt c. bejegyzéséhez

http://melba.blogger.hu/2011/10/21/szinvallas-a-felszin-alatt

Köszönöm a meghívást, én ugyan nem szeretem a kávét, de egy tea, egy forró csoki, vagy egy kóla mellett most olyan dolgokat mesélek magamról, amelyekről nem sokan tudnak, kicsit más formában, és több mondatban, mint a játék kéri, de ez biztosan nem baj. Talán lesz majd rá alkalom, amikor itt Ibizán, a sziget számos tengerre néző cafetériája közül az egyikben viszonozhatom ezt a kedves meghívást.

Tovább»

11
november
Játékok ideje

Kaptam egy kedves felhívást, amit freesoul indított el. forever.blogger.hu

S amit én Melbától kaptam. Melba

Játszani én is szeretek, hiszen a tegnapi blogom után még egy játékra írtam két verset is, majd itt is közzé teszem.

Most viszont 7 olyan pozitív tulajdonságot kell írnom, ami jellemző rám. Régebben volt egy rangsorom is, de azt nem hoztam ide a szigetre magammal. Sok embert ismerek, s ezért engem is sokan ismernek, megítélni mindenki a maga igénye szerint tud. Sok mindent tettem életemben, az azonban biztos, hogy mindig őszinte voltam. A bátorságom is jellemző tulajdonságom, hiszen nem nagyon ismerek akadályokat és lehetetlent. Aki ismer, az tudja, hogy megbízható vagyok, hiszen nem igazán adtam még okot arra, hogy csalódjanak bennem. Ha azt mondom 5-re, akkor az nálam 5 óra. Ha valamit megígérek, azt be is tartom. Élettapasztalatom megtanított sok mindenre, így úgy érzem, hogy már sok területen bölcs is vagyok. Amiért sok ember az ismerősöm, és a barátom, az főleg azért van, mert hatalmas szívem van, és nagyon erős az empátiám. Sokáig tanultam, edzettem magam, most már elmondhatom, hogy türelmes is vagyok. Figyelmes vagyok emberekre, dolgokra, helyzetekre egyaránt. Még sok tulajdonság van, amit meg lehetne említeni, ám hétről szólt a játék.

A játék szabálya szerint három blogos társamnak kell erről a blogjában kommentet elhelyezni, miszerint ajánlom nekik ezt a játékot.

Ők: banyatanya , könyvbarátokkéknefelejcs

Nem tudom mi sül ki belőle, de arra is jó, hogy mi blogosok jobban megismerjük egymást, s arra is, hogy mindenki gondolkodjon el, vajon milyen ember is valójában.

Szép napot mindenkinek!