"SEMMI SEM TÖRTÉNIK VÉLETLENÜL!"

Szösszenetek ibizai és parádi életemből és egyéb gondolataim

Legfrissebb hozzászólások
 • Zsuzsi: Drága Léna,

  Itt jártam, várom a folytatást.

  Puszillak.
  (2017-10-09 23:48:05)
  Dél-Erdély 2.
 • Zsuzsi: Drága Léna!

  Csodás helyeken jártál, köszönöm az élménybeszámolót és várom a folytatást. A bakancslistámon nekem is szerepel, hogy eljussak Erdélybe.

  Sok puszi.
  (2017-10-06 21:45:20)
  Dél-Erdély 1.
 • Zsuzsi: Kedves Léna,

  már hiányoltam a bejegyzésedet. Gratulálok a vizsgádhoz! Remélem, hamarosan meggyógyulsz.

  Maradok hű olvasód.

  Szeretettel,
  Zsuzsi
  (2017-09-30 21:20:43)
  Nem is volt világvége hangulatom...
 • Pokorni Pálné: Magdika, én úgy gondolom, a "vílágvége" eseményekről a jósok ugyan írnak, de azt is hozzá teszik, hogy ez akkor lesz így, ha az emberek nem a pozitív szeretettel, hanem a negatív hozzáállással élnek tovább. 2016-tól az átalakulást éljük, és a karmánkat le kell rendeznünk, ezért érzünk problémákat, feladatokat, amiből tanulunk, és fejlődünk. A jóslatokban 2000, és 2012-es év nem valósult meg, ami azt bizonyítja, hogy jó úton halad az emberiség fejlődése. Ez nem egy hirtelen, gyors megvalósulás, idő kell, hogy az emberiség felzárkózzon. Ezt tapasztalhatjuk is, egyre többen ismerik fel, hogy Isten létezik, és vannak, akik a jelenlevőségét mindenben észre veszik. Én a felmerülő problémákat úgy kezelem, hogy megértem, ebből nekem tanulnom kell, és keresem a jó megoldást. Igyekszem a figyelmemet pozitív gondolatokkal, feltétel nélküli szeretettel, tettekkel lekötni, ami egyre jobban sikerül.
  (2017-09-28 12:38:50)
  Nem is volt világvége hangulatom...
 • lenabelicosa: Köszönöm Éva, minden tiszteletem a tiétek, és azoké, akiknek sikerült...
  Párkeresésnél elég nagy már a rálátásom, hiszen könyvet is írtam róla, viszont olyan egyedi eset vagyok, hogy lehet, hogy az asztrológiák szerint nincs is olyan ember, akihez passzolna a tűz túlsúlyom.

  Viszont én mindig csak lehetőségnek tekintettem az asztrológiát is, és sosem vettem készpénznek. Most sem igen veszem, de elemeztem ezek szerint a korábbi kapcsolataimat, és azt kell mondjam, hogy sikerült mindig a negatív pólust választanom, nem csoda, ha nem működtek hosszabb távon...

  A párod tanácsa nagyon is helytálló, mert én valóban hajlamos vagyok mindent túlbonyolítani egy kicsit... de dolgozom rajta.

  Köszönöm.
  (2017-08-30 08:36:22)
  Nem tudom, hogy akarok-e...
 • Melba: Szia Lèna! Tanàcsot ebben nem tudok adni, mert nincs tapasztalatom. Mi már 40 éve együtt vagyunk; jóban-rosszban ;D ..... az Ő szavát idézem: "Válaszd mindig a legegyszerűbb megoldást, és ne bonyolítsd az életed!"
  (2017-08-29 23:05:26)
  Nem tudom, hogy akarok-e...
 • lenabelicosa: Kukucs - biztosan történt ilyen is, de én nem ilyen esetre céloztam. :)
  Melegnek meleg van, de én elég hűvös helyen vagyok, hogy néha ki kell menni melegedni... :)
  (2017-08-03 09:58:15)
  Mi az igazság, valóság?
 • kukucs: "Ez most akkor érzéki csalódás volt?"
  A fenét! Mire érte ment megelőzték: ellopták előle.
  Szívás!Majd talált másikat. Loptak, ki azt, ki ezt, így lett övék Trieszt. Nem kell mindent túlrezegni. Meleg van. Keress hűvös helyet!
  (2017-08-03 09:52:09)
  Mi az igazság, valóság?
 • lenabelicosa: @mizsima: Az lehetséges, de ha nem megy el, elárverezik... Ez már nem az enyém...
  (2017-07-13 19:51:27)
  Nagymama szerepben
 • mizsima: Nekem meg az jutott eszembe, hogy talán ezért nem kelt még el a házad...lehet, hogy a következő generációnak szüksége lesz rá.
  (2017-07-13 18:20:08)
  Nagymama szerepben
30
szeptember
10 év a blogjaim szárnyán

Ismét feltettem magamnak a kérdést, hogy fogok-e még könyvet írni?

Tovább»

15
augusztus
Optimistának maradni

Bizony, amikor sok olyan helyzet jön az életünkbe, amikor legtöbbször feladnánk a dolgokat, akkor is optimistának kell maradni...

Tovább»

17
február
Az én El Camino-m

Sokan, többféle céllal is elindulnak a spanyolországi El Camino-n. Az biztos, hogy többszáz km gyaloglás után az ember sok mindennel szembesül... Én ugyan nem mentem rajta, de nem biztos, hogy csak ezen az úton találhatom meg az Én utamat...

Tovább»

6
augusztus
Lélekdarabok

A táborlakókat figyelve a gondolataim ismét Ibizára vittek...

Tovább»

24
szeptember
Mélyen és lazán szeretni...

Mélyen és lazán szeretni…

Ezt az írást ismét egy álmom ihlette. Láttam egy hosszú szöveget és ez volt kiemelve, amit most a címnek adtam.

Tovább»

19
február
Falu vagy város... Ibiza, Magyarország

Mióta visszajöttem Magyarországra, hasonlítgatom az árakat és sok más egyebet azokhoz, amiket Ibiza szigetén éltem meg, láttam, tapasztaltam.

Tovább»

4
október
Pörög a sorsnak és időnek kereke

Az, hogy pörög nem hogy túlzás, inkább az a helyes, hogy túlpörög...

Sorskerék

Tovább»

29
szeptember
Ibiza visszavár

Az elmúlt napokban három videót szerkesztettem Ibizáról, nem volt kis munka, és most használtam először a movie makert és először töltöttem fel a youtubra is.

Tovább»

21
szeptember
Nincs senki...

Sok új tapasztalat, ami nem is új, csak újabb csalódások és kudarcok az emberekben... Tegnap is voltam az idősotthonban reikizni, és elképzeltem, hogy én milyen jól elélnék ott magamban...

Tovább»

13
szeptember
Hajó hinta, vagy mérleghinta...

A mai napom olyan volt, mint ha egy hintában ülnék, amely hol le, hol fel billen, és néha át is fordul, és minden erőmmel kapaszkodni kell bele, hogy ki ne essek...

Ma megvettem a repülőjegyeket Magyarországra, és amit kínlódtam vele, nem kívánom senkinek, órákba telt, és nem mondhatom el,  hogy ez a mai nap nekem kedvezett ezen a téren.

Most Madridban szállok át, mert a fogfájásom miatt nem fogok ismét egy éjszakát dekkolni Barcelonában. Onnan aránylag még jó áron sikerült is megvenni a jegyet Budapestre, de a szigetről eljutni, hát az kacifántos.

Eddig mindig simán igénybe tudtam venni az 50 %-os kedvezményt, szerencsétlenségemre azonban ez év szeptember elsejétől spanyol miniszteri rendelkezés, hogy a szigeteken élők, és itt rezidenciát szerzők NIE papírja ezentúl nem elég ehhez, hanem a polgármesteri hivataltól kell egy igazolás...

Tovább»

7
szeptember
Aktuális változások, döntések

Nagyon örülök, hogy újra elérhető a blogger, így itt írok, és bemásolom a másik helyre is. Sajnos ez az incidens nem tett jót az olvasottságomnak, de ez sem volt véletlenül...

Tovább»

24
augusztus
Mondd meg a neved, megmondom ki vagy!

Sokszor írtam már arról, hogy a számmisztika volt az, ami igazán elindított a spirituális úton. Mikor először megcsináltam a név és születési dátumom elemzését, csak ültem a papírjaim felett a döbbenettől, ez még 1996-ban, a teljesebb pedig 1997-ben volt, mert akkor vettem meg egy ezzel foglalkozó könyvet.

Tovább»

21
augusztus
Fekete álomhős

Csapzottan ébredt, fekete bőrén gyöngyözött az izzadtság, szeme virított a sötétben, melyen hamarosan apró vérerecskék képződtek...

Már három éjszaka álmodtam egy fekete férfiról, s nem tudom mi az üzenete. Lehet, hogy valamelyik előző életemben az voltam, ez rendben is van, elfogadom, de miért ismétlődik és miért botlok lépten-nyomon beléjük?

Ma is lementem úszni. Kivételesen nagyon tiszta volt ma a víz, s a halak ott úszkáltak a lábam között, eddig még nem láttam egyet sem. Ma már ötször sikerült átúsznom az öblöt, igaz, néha meg kellett állni, mert néhány gumimatracost, vagy csak beszélgetőket kellett kikerülni, de ez már haladás, ahhoz képest, hogy 6 hete még csak 10-15 métert úsztam, igaz, azt a távot kb. 7-8 szor. Az öböl kb. háromszor annyi lehet,  bár lehet, hogy több, mert nehéz megsaccolni.

Tovább»

7
augusztus
Öröm vagy sikerélmény?

Ez a bejegyzés több mindenről szól...

Tovább»

5
augusztus
Új tapasztalat

Ismét tart a szigeten a Föld fesztivál, erről már írtam tavaly blogot. Július 28-tól tartanak a programok szeptember 28-ig. Tegnap először nyílt lehetőség megnézni az olimpián egy mérkőzést, amiben magyarok játszanak és a spanyol tévé közvetíti, a magyar-spanyol kézilabdázókét.... de jobb lett volna, ha már a meccs közben a kinti koncertre mentünk volna...

Tovább»